Tavares in Cassino oog in oog met eerste Maserati Grecale

Toevallig op hetzelfde moment?

Het kon nog weleens zo zijn uitgekiend. Carlos Tavares bezocht in navolging van Melfi (waar hij maar liefst 6 uur verbleef!), vanmorgen ook de fabriek van Cassino. Precies vandaag rolde ook het eerste volledige model van de Maserati Grecale van de band. De CEO kon meteen aanschuiven om de D-segment SUV met drietand nader te bekijken. Tavares noemde onlangs de producten uit Cassino van hoogstaande kwaliteit. De Giulia en Stelvio zijn topproducten en verdienden een betere marktstrategie, aldus de Portugese voorman.

Marchionne’s bezoek was juist onaangekondigd.

Even een een melancholische anekdote op dit punt; Wijlen Sergio Marchionne bezocht enkele jaren geleden dezelfde fabriek om de productiestart van de genoemde Alfa’s te aanschouwen. Toen was men wat minder goed voorbereid, want de helikopter van de markante CEO in donkere trui landde om 6 in de ochtend. Het leek een bewuste actie. Terwijl een testpiloot met nachtdienst, Marchionne bezig hield door hem de Giulia uit te laten proberen, werd een groot deel van het management uit z’n bed gebeld. Men moet in blinde paniek met de pyjamabroek nog onder het pak als een haas naar de fabriek zijn gegaan destijds.

De Grecale is oogstrelend volgens eerste getuigen.

De eerste proefproductie van de Maserati Grecale, ook wel ‘job one genoemd of ‘modello zero’, is dus een feit. De reguliere productiestart moet in oktober dit jaar plaatsvinden. We verwachten bij AutoEdizione vlak voor die start ook enkele proefmodellen op de weg. Zoals je weet gebeurt dat tegenwoordig in een veel later stadium dan voorheen, dankzij geavanceerde ontwikkelingstechnieken die veelal virtueel van karakter zijn. Dat vindt in en rond Cassino plaats, maar vooral ook in het Science Lab van Maserati te Modena. Eerste getuigen vlakbij de assemblage melden dat de Maserati Grecale een lust is voor het oog, gebalanceerd en elegant. Het volgende project in Cassino is de doorontwikkeling van Giulia en Stelvio middels een facelift. Dit jaar nog wordt daarmee gestart.

Een gedachte over “Tavares in Cassino oog in oog met eerste Maserati Grecale

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.