Tonale Plug-in Hybrid Q4 en elektrische 500 ook naar de VS

Comeback van de elektrische FIAT 500.

Begin volgend jaar maakt Amerika opnieuw kennis met een elektrische FIAT 500. De autosalon van Los Angeles vormt deze week het ideale podium hierbij. De presentatie van het productiemodel werd vanmorgen geflankeerd door enkele modieuze versies in een jasje van Giorgio Armani, Kartell en Bvlgari. Drie oude bekenden voor het Europese publiek. Na de 500e uit 2013 (die geproduceerd werd in Mexico) is het nu dus de beurt aan de in Turijn geproduceerde Nuova 500 EV. Dat laatste is dus geweldig nieuws voor auto producerend ItaliĆ«. Het vormt tevens de terugkeer van de FIAT 500 als model. Nadat Marchionne met veel input het Amerikaanse publiek probeerde te overtuigen van de aantrekkingskracht van de Italiaanse kleine auto, is de 500 na enkele jaren met stille trom weer vertrokken. Enkel de 500X werd nog goed genoeg bevonden voor de Amerikaanse markt. Maar FIAT gaat het dus gewoon opnieuw proberen. Met de meer premium en innoverende nieuwe 500 EV, hoopt men weer op een klein succes overzee (het is bijna Sinterklaas…).

Tonale goes USA.

Intussen zal Pomigliano d’Arco zich opmaken voor de eerste leveringen van Tonale’s in de VS. De Dodge Hornet wordt reeds geleverd en nu zullen ook gestekkerde Tonale’s verscheept gaan worden. De gisteren officieel gepresenteerde Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4, wordt de enige versie van de Tonale die in de VS verkrijgbaar zal zijn. Ook dit feit is weer goed nieuws voor wie de Italiaanse auto-export een warm hart toedraagt. De productie in de fabriek nabij Napels is sowieso al flink toegenomen de laatste maanden (ondanks een gebrekkige toelevering van specifieke componenten). Eind dit jaar rekent men op een totaalaantal van boven de 35.000.

2 gedachten over “Tonale Plug-in Hybrid Q4 en elektrische 500 ook naar de VS

 • 19 november 2022 om 07:08
  Permalink

  Maar liefst 35.000 in een jaar, het is eigenlijk bedroevend laag in 9 maanden en zal toch echt richting 100.000 moeten voor 2023. Overigens Tesla stopt deze aantallen in een holle kies. NB ik dacht dat er ook een dikke 2-liter Tonale zonder PHEV voor de USA zou komen. Of krijgt alleen de Dodge Hornet die variant? Zou erg inconsequent zijn.

  Beantwoorden
  • 21 november 2022 om 10:11
   Permalink

   Weer lekker negatief hier .alfa is winstgevend gaat steeds beter

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.