Vernieuwde Alfa Romeo Stelvio en Giulia in najaar 2022

Vanaf dit najaar tot 2025.

Het wordt een milde update om nog een paar jaar up-to-date te blijven. De Alfa Romeo Stelvio en Giulia op Giorgio platform mogen nog minimaal 3 jaar meegaan. Daarna introduceert Stellantis opvolgers op het nieuwe STLA Large platform. De LED’s worden matrix lampen in Tonale stijl zonder dat het glas van vorm zal veranderen. Op het oog lijkt verder het front identiek te blijven (zoals te zien is op deze eerste foto genomen in Modena). Motorisch zal er volgens de laatste informatie weinig veranderen, op de invoering van milde hybride techniek na. Binnen zie je straks de grootste verandering, dankzij een volledig nieuw infotainmentsysteem en grafische weergave van het instrumentarium. Daarmee worden de Alfa Romeo Stelvio en Giulia ‘2023’ weer geheel frisse modellen, die qua moderniteit niet onder doen voor vergelijkbare D-segment auto’s bij de concurrent.

5 gedachten over “Vernieuwde Alfa Romeo Stelvio en Giulia in najaar 2022

 • 7 maart 2022 om 23:48
  Permalink

  blijft 1 van de mooiste SUV modellen ook om te rijden trouwens

  Beantwoorden
 • 8 maart 2022 om 14:09
  Permalink

  Ze doen qua moderniteit niet onder voor andere D-segment concurrenten? Klopt, behalve op het gebied van het WLTP verbruik, waardoor de hoge BPM een goede verkoop in Nederland zal beperken. Daar gaat een mildhybrid systeem echt geen moer aan veranderen.

  Beantwoorden
 • 8 maart 2022 om 18:10
  Permalink

  Daar ben ik ook bang voor een klein beetje leuke Giulia kost al zo 55.000 en Stelvio al gouw 75.000 euro wordt wel erg prijzig met alle concurrentie die er nu is.
  Een tevreden Giulia rijder.

  Beantwoorden
 • 17 maart 2022 om 15:20
  Permalink

  De vernieuwde Giulia en Stelvio mogen van mijn wel wat meer getonaliseerd worden, qua voor- en achterkant. Met de nieuwe 1.5 viercilinder turbomotor kan de BPM wel een stuk naar beneden?

  Beantwoorden
  • 17 mei 2022 om 22:50
   Permalink

   200 pk moet makkelijk kunnen uit deze 1.5, wel een voorwielaandrijving-configuratie dus kans lijkt me klein voor Giulia en Stelvio. Een gemiste kans op succes…

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.