Home » Fiat

Verrassende Fiat Ottimo Cross te zien in Sjanghai

22 april 2015 9:28 3 reacties

ottimo cross

Op de autosalon in Sjanghai verscheen gisteren ineens een verrassende nieuwkomer in de vorm van de Fiat Ottimo Cross. Fiat lanceert straks de hogere Ottimo met extra strips en kunststof in het land waar Volvo ook de voor Nederlanders bekende V40 Cross Country vermarkt. Fiat vervolgt dus de koers van ‘near-premium’ ietwat niche merk voor jongere welvarende Chinese consumenten en kijkt duidelijk waar de kansen liggen. Marchionne verklaarde vorige week nog dat de taken in het Chinese zeer serieus genomen worden de komende jaren.

ottimo cross2

De hatchback variant van de Fiat Viaggio werd in het najaar van 2013 gepresenteerd en de op de Dodge Dart gebaseerde sedan heeft inmiddels een milde facelift ontvangen. Fiat maakt met de Ottimo Cross een degelijke indruk en spreekt een taal die iedereen kan begrijpen. Dat het logo op de auto in feite inwisselbaar is voor ieder ander merk, is in China niet een probleem maar eerder een voordeel. De Chinese klant heeft namelijk nog meer de behoefte aan een zeer vergelijkbaar product, dan aan een zeer onderscheidende (zoals de 500 bijvoorbeeld). Dat maakt tevens de concurrentie veel heviger en lastiger. Maar Fiat gaat deze uitdaging dus niet uit de weg en kan dankzij de slagkracht die vanuit de vorming van FCA is ontstaan het nodige bereiken. Inmiddels worden voorbereidingen getroffen voor de creatie van een tweede productielocatie in samenwerking met partner GAC en wordt er zelfs gekeken naar andere mogelijke partners voor deze markt.

ottimo cross3

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • Zebo schrijft:

  Ook weer niet zo heel verrassend: Ottimo Cross was voor Q2 aangekondigd in 5-jarenplan.
  Wel jammer dat de Cross niet de SW-variant is waarvan op internet ook sprake was.

 • Fiat Driver schrijft:

  jammer dat de Ottimo en de Viaggio niet in nederland leverbaar zijn

 • dmantione schrijft:

  Nou… de Viaggio had ik nog wel op onze wegen willen zien, maar de Ottimo voegt echt weinig toe: Alle merken brengen nu crossovers uit, omdat ze redelijk verkopen, maar als gevolg begint er nu overaanbod te komen. Gezien Fiat al een crossover in de 500X heeft, zou de Ottimo erbij echt te veel van het goede zijn.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

Fiat

Lees meer over

,

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties