Home » Ferrari , Overige

Video van een Ferrari 250 GTO toont zeldzame beleving

1 mei 2014 9:32 3 reacties

250 GTO

Voor een Ferrarista of petrolhead is deze video van een Ferrari 250 GTO type 2, de uitbeelding van een stukje paradijs op aarde. Deze nieuwe korte docu van Petrolicious.com toont hoe een mix van prachtige geluiden, een duidelijk ultieme rijbeleving en de vormen van een uiterst zeldzame Italiaanse oogverblindende extreme GT uit 1964, kunnen leiden tot het meest exotische op automobielgebied. Deze GTO is een van de meest onbetaalbare auto’s ter wereld, uit een nog geheel bestaande gelimiteerde reeks van 36 stuks. Het betreft de eerste die ooit is gebouwd met de tweede carrosserievariant (1 van 3) en draagt chassisnummer 5571.

Zoals gezegd zit de magie in de combinatie; Een zeldzame Ferrari uit de helft van vorige eeuw als deze speelt met al je zintuigen. Onder andere dankzij de typerende door Scaglietti getekende welvingen met daaronder een machtige 3.0 V12 met 300 pk. Een auto als deze bewijst ons bij AutoEdizione eigenlijk dat je toen geleefd moet hebben als autoliefhebber, en dat qua beleving en openbaring zoiets nooit meer geëvenaard zal worden. Het zijn auto’s als deze die Ferrari tot in Amerika wereldberoemd maakte. De inspiratiebron voor GT’s uit allerlei landen die vervolgens nog volgden. De bezitter van deze klassieker der klassiekers maakt het verhaal af, aangezien het niemand minder is dan de zoon van voormalig Ferrari fabriekscoureur Phil Hill. Mannen als Hill zorgden dat Emiliaanse sportwagens als deze, de ultieme droomauto’s werden in de hoofden van miljoenen jongens overal ter wereld.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • HSnertik schrijft:

  Wat een geweldig filmpje. En nog belangrijker hij rijdt ermee zoals deze Ferrari bedoeld is, voluit super.

 • Di Segno schrijft:

  Als ze nou eens wat vaker,

  autofabrikanten in het algemeen, de concepten die ze showen op shows, in productie namen, dan zou qua beleving en opernbaring, wat vaker dit soort statements geproduceerd worden. Neem nou bijvoorbeeld de Duettotanta van Lowie Vermeersch

 • Lusso schrijft:

  ” Een auto als deze bewijst ons bij AutoEdizione eigenlijk dat je toen geleefd moet hebben als autoliefhebber, en dat qua beleving en openbaring zoiets nooit meer geëvenaard zal worden. ”

  De nagel op de kop. Qua puur rijplezier kan er niets op tegen een volbloed italiaan uit de jaren ’60.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Ferrari , Overige

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties