Home » Lifestyle , Overige

Zomerse start Mille Miglia 2015

14 mei 2015 22:01 Geen reacties

mille 2015b

Het is 28 graden en we staan dichtbij het Castello di Brescia, Mille Miglia 2015 is een feit. Straks geven we zelf een heuse 8C Spider de sporen om dit keer in het kielzog van de deelnemers de route te volgen. Niet een Alfa uit de jaren ’30, maar wel een indrukwekkende recente open bolide uit 2010. Het jaar dat we voor het eerst de Mille bezochten en verslag deden. De start aan de Viale Venezia in Brescia is zelden zo zomers geweest als vandaag en vond veel vroeger dan normaal, namelijk om 14:30 plaats. Vervolgens ging het richting Rimini. Morgen richting San Marino en Senigallia, Pesaro en Ancona. Daarna in zuidelijke richting naar Loreto, Recanati, Macerata en vervolgens Ascoli en Teramo. Tot slot richting Rieti om daarna Rome te bereiken bij die gebruikelijke magische plek Castel Sant’Angelo.
mille 2015Zaterdagavond wachten we de stoet op in het mooie Parma voor het Teatro Regio. De route terug is vrij gebruikelijk en gaat via Ronciglione, Viterbo, Radicofani en Siena, een rustpauze in Cascina en vervolgens richting Pisa en Lucca. De bochtige wegen van de Passo dell’Abetone gaan vooraf aan de vlakte die richting Reggio Emilia leidt. Zondag wacht de vierde etappe terug naar Brescia. Absoluut nieuw daarbij zijn de plaatsen Bergamo en Franciacorta en het aandoen van de Expo Milano 5 via het legendarische Autodromo di Monza. Het speciale moment daar is dat de winnaar van het tijdrijden de Trofeo dell’Automobile Club di Milano wint die opgedragen is aan de grote coureur Alberto Ascari die in Monza omkwam.
mille
Hoewel de sponsor uit een heel ander land komt, zijn er natuurlijk vooral veel Italiaanse automerken te bewonderen. Ook modellen die door FCA beschikbaar zijn gesteld met de logo’s van Alfa Romeo, Fiat en Lancia. In totaal rijden 38 Alfa’s mee, 34 Fiat’s en 30 Lancia’s.
mille start

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Lifestyle , Overige

Lees meer over

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties