Cravero was te voorbarig

nome Milano

Milano dat is de naam van de opvolger van de Alfa 147. Dat is de naam voor het eindproduct van het 940 project.

Cravero verklaarde dat met weinig woorden al in Frankfurt, dat de nieuwe Alfa Romeo de naam zal dragen van de grote stad met hetzelfde wapenschild. Het rode kruis op het witte vlak. De grote Milanese slang die een vijand opslokt, onmiskenbaar het machtssymbool (Visconti 1277-1395) van de hoofdstad der Longobarden. Mediolanum was al een noordelijke vestingstad vol heldhaftige strijders ten tijde van de Romeinen en bleef dat tot ver na de Renaissance. Milaan heeft status, Milaan daar drijf je de spot niet mee. Dat geldt ook voor het automerk dat aankomende jaar 100 jaar bestaat. En daarom zal de volgende Alfa Romeo die dat gedenkwaardige jaar moet markeren, de naam dragen van zijn oorsprong; Milano…

Of toch niet? Volgens insiders heeft Turijn nog niets bevestigd en is het dus nog niet zeker dat de P940 ook daadwerkelijk Milano zal heten. Na Mi(lano)To(rino) zou Milano geen onlogische stap zijn. Wat vinden jullie van Milano? Breng je stem uit. We zijn verder niet democratisch dus je kunt er niets mee verdienen! ..Ook geen gelijk. Heb je trouwens nog andere suggesties? Arese? … zet het in je eventuele comment. πŸ˜‰

Alfa Romeo Milano

  • Ja, een mooiere naam kan een Alfa Romeo niet hebben (69%, 69 Stem(men))
  • Wat maakt het uit, als hij maar lekker rijdt (12%, 12 Stem(men))
  • Hmm... best goed ook al is het even wennen (10%, 10 Stem(men))
  • Belachelijk, je noemt een auto toch ook geen Amsterdam (9%, 9 Stem(men))

Totaal aantal stemmen: 100

Laden ... Laden ...

15 gedachten over “Cravero was te voorbarig

  • 12 november 2009 om 20:45
    Permalink

    milano is een mooie naam, maar arese zou wel een mooi eerbetoon zijn aan de sluitende fabriek

    Beantwoorden
  • 12 november 2009 om 21:04
    Permalink

    Diva is beter! πŸ˜› Nah, hoop dat dat bij een wild gerucht blijft..

    Gekheid, maar Milano gebruiken we nu al zo lang, dat ben ik gewend geraakt. Klinkt niet verkeerd, ook voor het grote publiek. Arese is denk ik niet erg verstandig, gezien het niet top klinkt als je de achterliggende gedachte ervan niet kent. (zoals een groot deel van de toekomstige kopers denk ik zo.)
    Hoop namelijk voor deze auto op een groot verkoopsucces, dus dat deze auto niet slechts door huidige alfisten wordt aangeschaft. We hebben immers ook nieuwe alfisten nodig om de toekomst veilig te stellen. πŸ˜‰

    Beantwoorden
  • 12 november 2009 om 22:56
    Permalink

    Milano.. alhoewel hij daar dus niet vandaan komt…

    Ik heb 2 Milano’s gehad.. allebei waren het geweldige auto’s,, dus dat komt wel goed

    Beantwoorden
  • 13 november 2009 om 07:30
    Permalink

    Na wikken en wegen voor optie 3 gegaan.
    Van mij had die ook “Alfa 100” mogen heten. Net als destijds de 75 genoemd werd.

    Heb trouwens in Autovisie gelezen dat het interieur ontworpen is door een Nederlander? En dat de nieuwe bak met dubbele koppeling in samenspraak ontworpen/geproduceerd word door BorgWarner? (net als VAG, met bijbehorende problemen? πŸ™ )

    Klopt wat door Autovisie verteld word? Ze zeggen al een “sneak-peak” van een zilvergrijze Milano gehad te hebben. Benieuwd of we diezelfde te zien krijgen op 1 december.

    Beantwoorden
  • 13 november 2009 om 08:20
    Permalink

    Milano is een TOP naam! Ik vind dat ze bij Alfa juist dit soort namen moeten nemen, Italiaans verwijzingen of ode namen (zoals de Giulia) die herleven!

    Beantwoorden
  • 13 november 2009 om 09:30
    Permalink

    Hulde voor de bedenker van de antwoordoptie:
    Belachelijk, je noemt een auto toch ook geen Amsterdam

    Helemaal goed πŸ™‚ Ik vraag me obverigens wel serieus af hoe een ‘native italian’ aankijkt tegen de italiaanse namen. Wij Nederlanders kiezen voor producten van engelse namen, want dat klinkt zo stoer. Ik vraag me altijd af hoe een Engelsman of Amerikaan aankijkt tegen bij ons gevleugelde termen als ‘businessdevelopment’ en ‘Management-but-in’.

    Aangezien het Italiaans een taal is waarbij veel minder mensen dit effect hebben, en in het verleden is gebleken dat italiaanse naamgeving de Italianen niet remt in hun aankoopgedrag lijkt het me heel gaaf en zeer verantwoord om de Milano als naam te gaan voeren.

    Was dit voorjaar in Milaan, wat een geweldige stad. En ik heb normaal niks met steden!

    Beantwoorden
  • 13 november 2009 om 11:26
    Permalink

    Grazie! πŸ˜€

    Ik weet dat in ItaliΓ« men behoorlijk veel waarde hecht aan namen in het Italiaans. In Nederland zijn we als intens handelslandje juist altijd gericht geweest op andere talen (dus andersom). We hebben altijd andere talen gesproken en chiquer gevonden in hogere kringen. In ItaliΓ« is Italiaans echter de ‘wereldtaal’ (gelukkig wordt engels daar ook steeds meer verstaan) en Latijn de meest exculsieve. Als je gestudeerd hebt spreek je goed Latijn. 20 jaar fascisme wis je natuurlijk niet zomaar uit.

    Mijn oma groeide op tijdens het fascisme; Zij dacht dat Italiaans in heel europa wel verstaan werd en dat Latijn de wereld taal was. πŸ˜€

    Ik las ergens wel een bezorgde noord Italiaan, die zich afvroeg of een Napoletaan wel een Milano zou willen kopen. Andersom ‘Alfa Napoli’ zou namelijk heel moeizaam gaan. De Sud was ook geen succes boven de Po. Maar boven de Po verkoopt men sowieso eerder een Golf dan een Bravo. Daarom denk ik dat het effect onder de Po ook best mee zal vallen. Die Milano koopt men toch. Hooguit zullen veel badges op de kont in de prullenbak verdwijnen.

    Beantwoorden
  • 13 november 2009 om 17:16
    Permalink

    Stel het wordt de naam Milano. Zou Alfa Romeo net zoals bij de Mito een aantal naam-emblemen voorleggen waaruit het publiek mag kiezen?

    Off-topic
    De naam Visconti vind ik zelf een goede naam voor de toekomstige 169. Visconti klinkt mooier dan Diva.

    Beantwoorden
  • 13 november 2009 om 17:16
    Permalink

    Doe mij maar Milano. We zijn er inmiddels aangewend. En Arese vind ik niet helemaal geweldig. Ik zie Jeremy Clarkson al een grapje maken door de middelste “e” van het woord weg te laten. De Alfa “Arse”.

    Beantwoorden
  • 13 november 2009 om 19:33
    Permalink

    Idd.. ‘Arse’… Mail dat ff door naar FGA OttoCi, weten we zeker dat dat het niet wordt. Scheelt een hoop ellende. Ik vond het eerst een goede naam maar nu ineens niet meer. πŸ™‚

    Visconti is idd een mooit naam voor een grote Alfa en is opnieuw oorsprong gerelateerd. Diva doet mij op een of andere manier steeds aan een Kelly met zware stem denken of de laatste inzending van IsraΓ«l op het eurovisie songfestival. πŸ˜›

    Beantwoorden
  • 13 november 2009 om 21:16
    Permalink

    Dat is toch precies wat ik bedoelde? πŸ˜‰

    Beantwoorden
  • 14 november 2009 om 00:03
    Permalink

    Milano is niet zomaar de naam van de stad, maar ook een naam uit het Alfa Romeo verleden: in de USA heette de 75 ook Milano. Niks mis mee.

    Leuke suggestie van Reginald, alleen is er al een Alfa Romeo Visconti, namelijk een redelijk recente concept car. Zoek het maar eens op met Google. Overigens lijkt Alfa Romeo zich daardoor niet tegen te laten houden, want voor Diva geldt exact hetzelfde.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.