Zo ziet een nieuwe Chrysler eruit

Zie hier de eerste persfoto van de nieuwe Chrysler op basis van de Delta.

Nee, het is opnieuw een shop, maar dit zou heel goed het eindresultaat kunnen zijn, die we straks in Detroit zien. Het klinkt misschien vreemd, maar eigenlijk past het design van de Lancia de Chrysler goed. We begrijpen nu waarom Marchionne zo prat gaat op de chemie die er zou zijn tussen beide merken. Niet alleen ‘component sharing’ maar ook ‘style sharing’ zeg maar. Al hopen we bij dat laatste vooral dat het Lancia is, die de toon zet qua verfijning en stylistische innovatie. Hoe je deze samensmelting tussen beide merken eigenlijk persoonlijk ook bekijkt, er valt veel voor te zeggen. Lancia krijgt in รฉรฉn klap groeimogelijkheden zonder eeuwig verlies te hoeven draaien op grotere modellen (Thesis debacle) en Chrysler krijgt het raffinement waar het zo hard naar op zoek is.  

Deze foto van een zogenaamde nieuwe Chrysler is een tweede fantasie na de scoop/shop, die we eerder deze week toonden.

11 gedachten over “Zo ziet een nieuwe Chrysler eruit

  • 31 december 2009 om 13:17
    Permalink

    Rampzalig! Je ziet veel te hard dat het een Delta is!! Gewoon Belachelijk!!! Wat is buiten het uitzicht nog het verschil met de Delta? Waar zit buiten het logo nog wat Crysler in?

    Dat is al even erg als De Nexia en de Kadett.

    Hoop dan toch dat de 300C ook geen kopie van de nieuwe Thesis ofzo gaat worden!!! Anders koop in nooit nog een Lancia of Chrysler als dat feestje doorgaat! ๐Ÿ‘ฟ

    Beantwoorden
  • 31 december 2009 om 13:59
    Permalink

    @Big Alfa Lover:
    Chrysler zal denk ik verdwijnen uit Europa, dus zal de gelijkenis al wat minder storend worden. Maar verder deel ik je twijfel, Lancia zal vooral aan de Amerikaanse smaak moeten voldoen, dus de meeste merkwaarden verliezen ๐Ÿ™

    OT: als ik deze shop zie merk ik dat de Delta best goed in het Chrysler gamma past, we moeten het maar zien als melkkoe om Chrysler weer gezond te maken..

    Beantwoorden
  • 31 december 2009 om 14:28
    Permalink

    Precies en toch is de Delta ondanks dat heel erg Lancia. De Thesis had het in Amerika beter gedaan dan hier nb. Ik voorzie dus dat Lancia heel aardig zichzelf mag blijven en dat het eindelijk es rustig kan voortbestaan.

    Ik deel dus niet jullie boevnstaande zorgen (bij nader inzien). En ik ben al jaren een bezorgde Lancist in hart en nieren. ๐Ÿ˜‰

    Beantwoorden
  • 31 december 2009 om 17:24
    Permalink

    Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: Zijn dat parkeersensoren aan de voorkant dat ik zie? En niet 2 of 4 maar zelfs 6?

    Beantwoorden
  • 1 januari 2010 om 13:25
    Permalink

    Ik zie het allemaal toch wel wat positiever dan de meesten hier… ik vind dat de amerikaanse styling en die van Lancia inderdaad niet zover uit elkaar liggen. Lancia is verfijnder maar de Thesis heeft ondanks dat het een 100% Lancia is, ook al amerikaanse trekjes.
    Zolang men er maar voor zorgt dat de styling van Lancia’s niet wordt omgebogen om de Chrysler derivaten aan de amerikaanse smaak te voldoen is de afzetmarkt voor de shared modellenreeks enorm gegroeid… dus eerder rendabel.
    Als de Chrysler modellen te sterk op de Lancia equivalenten lijken moeten ze niet de fout maken beide naast elkaar in Europa te verkopen.
    Overigens Nexia Kadett vind ik een andere, niet vergelijkbare discussie… de kadett was in de basis al oerlelijk…..

    Beantwoorden
  • 3 januari 2010 om 15:44
    Permalink

    @6C Jordy
    Dat ‘gaatje’ aan de zijkant van de bumper is volgens mij van het inparkeersysteem “magic parking”.

    Maar ik vind dit er trouwens helemรกรกl niet slecht uitzien zo! Begrijp aan de ene kant wel dat Chrysler en Lancia samen worden gebracht, maar weet niet wat er van te vinden. Zolang Lancia zichzelf kan blijven vind ik het best.

    Beantwoorden
  • 3 januari 2010 om 20:25
    Permalink

    Het zou eigenlijk best een vreemde situatie zijn als de auto’s zoveel op elkaar lijken. ๐Ÿ˜•

    Beantwoorden
  • 3 januari 2010 om 22:31
    Permalink

    Er wordt hier precies over het hoofd gezien dat deze twee wagens NIET op dezelfde markt zullen worden verkocht. Chrysler verdwijnt uit Europa en Lancia’s worden niet meer verkocht in VS. Je zal met andere woorden nooit aan een verkeerslicht staan waarbij een Chrysler Nassau naast een Lancia Delta staat. Ik ben alleszins PRO, de grille staat de Delta nog vind ik persoonlijk.

    Beantwoorden
  • 5 januari 2010 om 21:30
    Permalink

    Alleen de gedachte al dat er aan de andere kant van de oceaan hetzelfde model rond zal rijden enkel met een ander logo is voor mij al genoeg om geen Delta te kopen!

    Beantwoorden
  • 5 januari 2010 om 21:52
    Permalink

    Ik denk dat het komt omdat je eigenlijk een Alfist bent ๐Ÿ˜‰
    Een Delta is toch echt een Lancia

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.