1000 extra banen voor Italiaanse fabrieken FCA

banen melfi

We konden het al even melden toen premier Renzi met Marchionne Melfi bezocht en nu laat Alfredo Altavilla als chef FCA regio EMEA meer los over de uitbreiding van het personeelsbestand met nog eens 1000 man. Dit aantal komt dus bovenop de 1550 extra banen alleen voor Melfi sinds de installatie van de productie van de Renegade en de 500X. Tot december zullen er nog eens 600 bijkomen in Melfi, liet Altavilla maandag weten tijden een meeting met vakbonden in Turijn. Melfi kan straks 1200 auto’s per dag bouwen. Hiervoor wordt de nog kersverse assemblagelijn in augustus alweer aangepast tijdens de zomerstop. Het gaat om een investering van circa 50 miljoen euro. Er komen 18 robots bij. Ook komen er uitbreidingen op de afdeling waar de auto van lak wordt voorzien en de laatste sectie waar auto’s compleet van de band zullen rollen.

Deze maand komt er alweer 250 man bij en vervolgens nog eens 350 in december. Deze uitbreiding zal volgens bepaalde berekeningen overigens voor ongeveer 400 extra banen in de toeleveringsindustrie zorgen. Vervolgens zal er extra personeel worden aangesteld bij Sevel in Atessa (foto onder), in Cassino, Termoli, Verrone (de voormalige Lancia motorenfabriek in Biella tegenwoordig Fiat Powertrain transmissies) en in Cento bij VM.

export fiat

Het is alweer lang geleden dat Fiat in deze positie zat dat het dergelijke aantallen personeel kon aannemen. Volgens John Elkann in een commentaar begin deze week, is Fiat dan ook internationaal sterker dan ooit te voren. De firma als geheel heeft dan wel een internationaler karakter, aldus de kleinzoon van Agnelli, maar de Italiaanse bedrijfstak heeft mondiaal nog nooit zoveel slagkracht gehad.

Dit zien we terug in de toename van de productie in de Italiaanse auto-industrie over de afgelopen maanden. In april noteerde men zelfs een +55,9% ten opzichte van de vierde maand in 2014. De hoogste groeicijfers sinds 2009. Deze groei duurt al 7 maanden. Vanaf januari gezien is de productie met 41% toegenomen ten opzichte van vorig jaar. FCA heeft uiteraard het grootste aandeel in deze groei.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.