Home » FCA

1500 extra banen voor Fiat Melfi

13 januari 2015 11:39 6 reacties

melfi 500x

Zoals je al uitvoerig op deze website hebt kunnen lezen heeft de Fiat-fabriek in San Nicola di Melfi (gemeente Melfi) het erg druk. Gisteren werd vanuit Detroit bekendgemaakt dat Fiat zelfs moet anticiperen, door binnenkort meer mensen op deze locatie aan het werk te zetten. Ruim 1500 man extra zullen straks geïnstalleerd om aan de vraag van de Jeep Renegade en Fiat 500X te kunnen voldoen. Zo’n 1000 nieuwe werknemers gaan de komende drie maanden al aan het werk. Nog eens 350 komen in een latere fase tijdelijk over uit Cassino en Pomigliano d’Arco. Volgende week al zullen rond de 300 nieuwe werknemers aan de assemblagelijn plaats kunnen nemen en kort daarna nog eens 100 uit Cassino. Melfi heeft nu geen werknemers meer thuiszitten van de in totaal 5418 personen. Een verademing na zeer onzekere tijden en goed nieuws in een land als Italië dat naarstig op zoek is naar een uitweg uit de al enkele jaren durende crisis. Het goede nieuws stop niet bij Melfi, want ook in Cento, in de provincie Ferrara, zijn bij de motorenfabriek van VM nog eens 50 nieuw mensen aangetrokken voor de productie van V6 benzine en dieselmotoren.

500x melfi2

Het is goed merkbaar dat er veel werk te doen is voor de mensen in Melfi. Met name ook de marktintroductie op de Amerikaanse markt, zorgt voor een schaalvergroting. In de export schuilt de redding voor de Italiaanse fabrieken. Volgens Marchionne zijn er nog veel kansen om te groeien ondanks dat de concurrentie groot is. Circa 5 miljoen auto’s worden dit jaar door de groep geproduceerd.

grimaldi renegade

De Fiat 500X is inmiddels al meer dan 1500 maal besteld, nog voor de introductie en de Jeep Renegade doet al erg goed op de toch niet zo florerende Italiaanse markt (in de top 10 van best verkochte auto’s). De kleine Jeep is inmiddels ook richting de VS afgevaren. Vorige week is een groot schip van rederij Grimaldi vanuit de haven van Salerno richting Amerika vertrokken (foto). Het schip dat al een reis vanuit Montenegro achter de rug had, was reeds half gevuld met 500L modellen uit Servië. Ook Marchionne haalde dit heugelijke feit aan tijdens de persconferentie in Detroit gisteren. Hij verwacht veel van de verkoopresultaten van de Italiaanse Jeep op de Amerikaanse markt.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

6 reacties »

 • henk schrijft:

  Hele mooie berichten, maar de Renegade voor Amerika komt niet uit Melfi maar uit de nieuwe fabriek in Brazilië.

 • henk schrijft:

  Aanvulling: waarschijnlijk zijn er showmodellen van Melfi naar Amerika. De uiteindelijke Renegade verkoop in de USA/Canada komt uit Brazilië.

 • dmantione schrijft:

  Volgens…

  http://www.autoedizione.nl/fiat-pernambuco-klaar-voor-productie-jeep-renegade/

  … zal de V.S. vanuit Melfi beleverd worden. Zowieso zou ik verwachten dat de huidige valutaontwikkelingen niet nadelig voor Melfi gaan zijn. Er is in het investeringsplan zeer waarschijnlijk met een hogere euro-dollar gerekend dan nu, als de kostprijs opeens met 10% zakt, dan negeert een verstandige onderneming dat niet zomaar en pas je je plannen aan. Wat extra personeel aannemen is dan een makkelijke beslissing, waarvan akte.

 • henk schrijft:

  Bevestiging is lastig te vinden maar in Amerikaanse media werd naar aanleiding van de Detroit Motor show gemeld dat de Renegade vanaf April op de markt komt, vanuit Brazilië. Dus, mocht dit niet waar zijn dan…

 • Lancia4Ever schrijft:

  Renegade komt 100% zeker uit Italië ook volgens Marchionne in Detroit. Anders heeft men er nog niks aan nl. De Braziliaanse Renegade is alleen voor de lokale markt.

 • dmantione schrijft:

  Aan de rechterkant van de foto staat een rijtje Ducato’s. De manier waarop ze staan doet vermoeden dat ze ook ingescheept worden. Erg opvallend, gezien de RAM Promaster in Mexico gebouw zou worden.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties