D-segment Alfa Romeo debuteert in Arese op 24 juni

4c bigland

Eigenlijk wisten we het al, maar Reid Bigland bevestigde tijdens een zeer smaakvolle presentatie van de 4C Spider in Detroit (foto) dat Alfa Romeo een nieuwe D-segment sedan zal presenteren op 24 juni te Arese. De datum gaf Marchionne al prijs (want die stond naar eigen zeggen op de binnenkant van zijn dij getatoeëerd) en de Alfa Romeo-baas van Noord Amerika gaf nu dus de locatie door. Alfa Romeo pakt het goed aan en grijpt de geschiedenis -die bij de fans zo heilig is- volop aan om het merk weer op de kaart te zetten. De heropening van het museum zal dus een mooi feestje worden, compleet met de splinternieuwe achterwielaangedreven zakensedan.

alfa america

De nieuwe sedan die mogelijk geen Giulia zal heten gaat binnen enkele maanden een eerste productiefase in te Cassino. Voor die tijd verwachten we al de eerste testexemplaren op de weg met definitieve (zij het sterk afgeplakte) carrosserie. Het mysterie over de definitieve naam wordt door de managers Marchionne en Wester heel handig in de ether gehouden, want terwijl er eerder gezegd werd dat hier nog tot op het laatst over nagedacht wordt, klonk er ook al door dat namen als Giulietta en Giulia erg belangrijk zijn in de historie van het merk. Journalisten uit heel de wereld hangen intussen aan de lippen van de leiding en dat is uiteraard precies wat men in aanloop naar de introductie wil.

4 gedachten over “D-segment Alfa Romeo debuteert in Arese op 24 juni

 • 13 januari 2015 om 14:43
  Permalink

  Vind het niet zo handig van Fiat en Alfa dat ze zoveel ‘buzz’ maken rondom de Giulia of hoe ‘ie ook mag heten (ben erg benieuwd!). Ze creëren verwachtingen die ze waarschijnlijk nooit zullen kunnen gaan inlossen, waardoor de kans op een teleurstelling alleen maar wordt vergroot.

  BeantwoordenReport user
 • 13 januari 2015 om 18:29
  Permalink

  Wat een negativiteit Daniel, natuurlijk wordt er veel buzz gemaakt rond de Giulia (?) en terecht! De 😉 belangrijkste nieuwe Alfa van de laatste 10 jaar. De heren gaan niet over een nacht ijs en het resultaat zal er zijn straks. Ik heb er vertrouwen in.

  BeantwoordenReport user
 • 14 januari 2015 om 07:59
  Permalink

  Zou hij 105 gaan heten naar analogie van de 75 (die uitkwam toen alfa 75 jaar oud was)? 105 is ook het typenummer van de Giulia geweest. Of zouden ze toch overstappen op namen?

  BeantwoordenReport user

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.