GranCabrio nu te zien op de IAA

Maserati GranCabrio

Harald Wester zei het kraakhelder. Maserati is opnieuw een indrukwekkend merk dat grote successen boekt. Het laat een twijfelachtig bestaan nu ver achter zich en pakt de draad weer op bij de oorsprong waarin Maserati het meest indrukwekkende merk was ter wereld. Op de weg en het racecircuit. Het meest stijlvolle wat Italië te bieden heeft in combinatie met ultiem prestaties. Voordat het doek van de GranCabrio ging haalde Wester aan dat de bestaande Quattroporte en GranTurismo coupé succesnummers zijn en blijven. In de racewereld is de MC12 inmiddels goed voor 10 titels in vier jaar binnen de FIA GT klasse.

Nu kan aan deze revival een stevig hoofdstuk worden toegevoegd. Want ondanks dat de GranCabrio de eerste volwaardige 4 zits cabriolet is met een drietand, is dit sublieme nieuwe model geheel in de geest van andere opzienbarende open Maserati’s uit het verleden. De GranCabrio is luxueus, comfortabel maar ook uitermate sportief. De carrosserie kent een hoge mate van stijfheid, en de auto is ondanks haar behoorlijk afmetingen behoorlijk licht dankzij veelvuldig gebruik van aluminium. De GranCabrio draagt geen ‘S’ en heeft toch een 4.7 V8 motor onder de kap.

Maar dat is nog niet alles want aan de racefamilie kan een nieuwe telg worden toegevoegd. De GranTurismo MC zal binnekort namelijk breder worden ingezet in de vorm van de GranTurismo MC Trofeo. Opvolger van de gelijknamige GT. Ook deze is te zien op de Maserati stand tijdens de IAA. Dit model zal in de toekomst te zien tijdens de unieke Maserati Trofeo cup races. Op de baan zijn dan alleen Maserati’s te zien uiteraard. Wij beelden ons alvast in hoe indrukwekkend dat moet zijn wanneer dat alleen GranTurismo MC modellen zijn.

Wordt vervolgd.

[nggallery id=55]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.