Abarthisti zijn niet van suiker

Abarth day

Want ondanks de grijze regenachtige dag, stonden er ruim 1000 Abarths geparkeerd rond het circuit van Franciacorta uit binnen en buitenland.

Een behoorlijk succes en hoogtepunt dus, deze Abarth race day, tijdens de ‘maand van de schorpioen’. Ongeveer 3000 bezoekers konden zaterdag eindelijk genieten van een ware ‘Abarth cultdag’. Abarth blijkt hiermee een sterk label te zijn met veel potentie dat meer dan ooit terug is. Historische én moderne Abarth’s stonden zij aan zij en straalden dezelfde kracht uit. De kracht van smaakvolle ‘fabriekstuning’, met oog voor vele technische en esthetische details. Kortom ABARTH is een sterk merk waar je nog veel van kunt verwachten.

500’s en GrandePunto’s domineerden het veld, maar bijvoorbeeld ook de historische 595 SS, 695 SS, 850 en 1000 TC, 124 Abarth sport spider, Ritmo Abarth en Autobianchi A112 Abarth waren volop aanwezig. Abarth-rijders konden tijdens deze unieke gelegenheid samen met hun favoriete Abarth-sterren de baan op. Europees kampioen Giandomenico Basso, Luca Rossetti en Umberto Scandola reden voorop in een Punto S2000, 500 Assetto Corse en een A500 R3T Rally.

Afgezien van vele andere activiteiten, vormde de Assetto Corse race een waar hoogtepunt. En dat was echt geen race voor de sier. Een half uur lang werd er een felle strijd geleverd door de nummer en twee van die dag, Salvatore Tavano en Emanuele Moncini. Op de natte baan kwamen verschillende 500’s hardhandig met elkaar in aanraking.

[nggallery id=101]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.