35ste Mille Miglia inmiddels in Rome

Inmiddels is de kop van de Mille Miglia 2017 eraf. AutoEdizione is erbij met een moderne Alfa Romeo Giulia 180 pk diesel. Een verslag in beeld houd je van ons nog te goed en voor nu even wat feiten op een rij van de 35ste ‘Freccia Rossa’. Hoewel de Targa Florio ook nieuw leven is ingeblazen inmiddels, blijft de dit jaar 90 jaar oude ‘Mille’ voorlopig de meest legendarische race die jaarlijks opnieuw beleeft wordt. De commercie is gelukkig al een aantal jaar wat meer op een afstand gedwongen en dus is de beleving weer Italiaanser en mooier geworden. Pure beleving met prachtige automobielen en landschappen, plus het gevoel voor traditie. De ‘mooiste race ter wereld’ telt dit jaar 440 deelnemers ruim 40 landen. Gisteren vertrok men op 14:30 uit Brescia op de Viale Venezia. Zondag is dat uiteraard ook weer de eindbestemming. Vandaag was Rome het doel.

Men ging op dag 1 van Desenzano, Sirmione, Verona, Vicenza, Cittadella, Asolo, Castelfranco Veneto naar Padova. Vandaag ging men van Padova naar Roma via de traditionele tussenstop Ferrara. Vervolgens Ravenna, Gambettola, San Marino, Urbino, Gubbio, Perugia, Terni, Rieti en bestemming Rome. Morgen gaat het richting Viterbo, Radicofani, Siena, San Miniato, Pistoia, passo dell’Abetone, Modena, Reggio Emilia en Parma. Op slotdag zondag 21 mei gaat het vanuit deze Emiliaanse stad naar Brescia via Busseto, Cremona, Mantova, Guidizzolo, Montichiari, Rovato en Ospitaletto. FCA Heritage doet mee met historische modellen van Alfa Romeo en Lancia. Over deze modellen en de uiteindelijke winnaars later meer en uiteraard beeldmateriaal van onze eigen verslaggever ter plaatse.

4 gedachten over “35ste Mille Miglia inmiddels in Rome

 • 19 mei 2017 om 23:54
  Permalink

  Geweldig ,supercool heb kennissen die de mille miglia gereden hebben .moet echt een geweldig evenement zijn .
  Ik kijk uit naar jullie berichtgeving ,goed bezig 👍👍👍

  Beantwoorden
 • 20 mei 2017 om 08:00
  Permalink

  Super evenement, moet je heen, we zijn gisteren in San Marino gaan kijken, geweldig

  Beantwoorden
 • 21 mei 2017 om 20:18
  Permalink

  Wij waren 20 mei in Siena. Onverwacht de 1000 miglia gezien. Wat een ervaring om dit evenement te zien en te horen in de oude straten van Siena!

  Beantwoorden
 • 22 mei 2017 om 19:30
  Permalink

  Met Fiat 500 Abarth gehele parcours afgelegd geweldige ervaring.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.