Nog altijd geen Alfa Romeo SUV?

Er duiken weer eens wat scoopfoto’s op van een gecamoufleerde sterk verbouwde en verhoogde Giulietta in de VS. Al een jaar ongeveer lijkt men met dit project bezig te zijn, wat een nieuwe basis vormt voor middelgrote SUV’s van de merken Jeep en Alfa Romeo. Vorige week schreven we al dat de fabriek in Toledo North er helemaal klaar voor is. De reden dat we deze foto’s überhaupt plaatsen, is natuurlijk dat we snakken naar elk tastbaar bewijs (we snakken sowieso naar nieuws nieuws) dat Alfa Romeo aan de toekomst werkt momenteel. Er zijn namelijk bijzonder weinig aangrijpingspunten op dat gebied, onder andere omdat er nauwelijks prototypes rondrijden.

We weten dat Alfa Romeo op papier in de VS van start wil gaan, te beginnen met de 4C medio 2013. De lichte sportwagen moet vlaggendrager worden van een nieuwe allesbeslissende fase in de geschiedenis van het Milanese merk. De 4C zal ook de Europese showrooms aandoen halverwege volgend jaar. De SUV volgt kort daarna en we hebben de indruk dat deze vooral voor de Amerikaanse markt bedacht is als sportievere tegenhanger van de meer offroad-achtige Jeep-versie. Ook China zal zo snel mogelijk met dit model kennis gaan maken. Op het productieplan staat dat de Alfa SUV zal uitblinken in rijdynamiek en vormgeving. De Alfa Romeo moet een gezonde tegenhanger zijn van concurrenten als de Range Rover Evoque en BMW X3. In 2014 moet dan de langverwachte Giulia aantreden.

Maar eigenlijk zijn er nog geen duidelijke aanwijzingen als het om vleeswording van de ‘Kamal’ gaat. Jeep zal namelijk eerst starten, omdat het nieuwe model direct in het gat van de Liberty zal springen. Deze laatste is inmiddels uit productie. De hoge lange neus van dit testmodel, lijkt dan ook eerder een Jeep grille te herbergen. Nog altijd geen proefmodel dus met overduidelijke Italiaanse stijlkenmerken, afgezien van het geleende plaatmateriaal. Het lijkt er zelfs op dat de neus van dit proefkonijn extra verlengd is, om de contouren van een nieuwe Jeep te verstoppen. Jammer maar helaas voor ons Alfisten…

8 gedachten over “Nog altijd geen Alfa Romeo SUV?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.