Debuut kleurijke en sportieve Alfa Romeo MiTo SBK

MiTo SBK lancering

Alfa Romeo MiTo ‘esse-bi-kappa’, oftewel de SBK, maar de Italiaanse uitspraak die je hoort in verband met de lancering van deze kleurrijke editie, klinkt een stuk amusanter. Het is de vorig jaar reeds getoonde SuperBike-editie van de kleine Alfa, dat telkens een jong publiek probeert aan te spreken met deze ‘energy machine’. De combinaties rood, blauw, zwart en wit zijn leverbaar en contrasteren met het dak (afb. boven).

Mito sbk site

De MiTo SBK wordt dit weekeinde volop aangeboden bij de Italiaanse Alfa-dealers, maar is ook gewoon bij ons leverbaar vanaf 18.950,- euro in combinatie met de aantrekkelijke TwinAir Turbo. In Italië kan voor wie wil het SBK-logo ook prijken op de prachtige QV als Limited Edition, maar ergens zijn we best blij, dat dergelijke overdaad op de MiTo met klaverblaadje niet bij ons verkrijgbaar is. Het SBK-logo is een duidelijk signaal, dat Alfa Romeo nog altijd de link zoekt met motorrijders, ondanks dat het mooie Ducati nu in vreemde handen is terechtgekomen. Alfa Romeo leent de MiTo en Giulietta uit als officiële safety car, tijdens de Superbike en is sponsor van deze mondiale competitie.

Alfa Romeo Groot Brittannië heeft de promotie weer eens tot een hoger plan gebracht. De verkoop op de Britse eilanden is dan ook redelijk goed in vergelijking met resultaten op het vaste land.

httpvh://youtu.be/7Tm0LMKyLNc

2 gedachten over “Debuut kleurijke en sportieve Alfa Romeo MiTo SBK

  • 13 februari 2013 om 11:43
    Permalink

    Ke kost dat ding daar nog geen 11 mile ik dacht dat we hier BPM vrije wagens hadden kosten ze even goed nog 8mile meer waar gaat dat geld heen???

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.