Maserati Quattroporte krijgt nieuwe look

qp fl

Deze Maserati Quattroporte GTS zal zonder de gedeeltelijke camouflage te herkennen zijn als het vernieuwde topmodel van het huis met de drietand. Dit prachtige vlaggenschip zal een verfriste look krijgen dat mogelijk meer aansluiting zoekt met de Levante. Stijlelementen die we voor het eerst zagen op de concept Alfieri. De Quattroporte ontvangt hertekende bumpers, maar zal ook qua grille enigszins veranderen gezien het zorgvuldige knip en plakwerk.

qp fl2

Binnen zal als vanzelfsprekend het infotainmentsysteem aangepast worden en een stuk moderner ogen. Precies dat wat in de SUV van het huis reeds het geval is. De Ghibli ondergaat momenteel mogelijk ook een kleine gedaanteverwisseling en zal kort na de vernieuwde Quattroporte geïntroduceerd worden. Dit keer mogelijk ook als MC versie met krachtige V8. De aanpassingen zullen de twee Italiaanse luxe sportsedans goed doen, vooral in termen van commerciële handel. Deze prachtige auto’s zijn door hun leeftijd namelijk een beetje uit het beeld aan het raken nu en kunnen met vernieuwd maatpak weer wat meer in de schijnwerpers komen te staan. Eind dit jaar verwachten we een debuut.

7 gedachten over “Maserati Quattroporte krijgt nieuwe look

  • 10 mei 2016 om 16:45
    Permalink

    Ik mis nog altijd de elegante Pininfarina lijnen. Dit model heeft naar mijn mening nooit het wow effect gehad. Een Maserati Quattroporte heeft dit nodig omdat je anders wel een S8 koopt. De vorige generatie was meer een ras sportauto met 4- deuren en dit meer een grote sedan met een dikke motor. Wat zijn dan nog de USP’s?

    Beantwoorden
  • 10 mei 2016 om 23:19
    Permalink

    Het enige dat verkoop van de Quattroporte zal helpen is een afslankkuur en hybride techniek.

    Beantwoorden
  • 11 mei 2016 om 10:04
    Permalink

    Quattroporte mist de wauw-factor, een echte reden om ‘m te verkiezen boven een 7 Serie of S-Klasse. De uitstraling is niet veel indrukwekkender dan die van een Duitse sedan, hooguit iets sierlijker. Het interieur is te karig en er zijn te weinig snufjes beschikbaar. Maserati zal echt op moeten schakelen met dit model.

    Beantwoorden
  • 11 mei 2016 om 16:55
    Permalink

    De Quattroporte is nog wel okay, de Ghibli doet het juist stukken minder dan verwacht. Goed om te lezen dat daar iets aan wordt gedaan, maar ik vrees dat een ‘kleine gedaanteverwisseling’ niet voldoende zal zijn.

    Beantwoorden
  • 14 mei 2016 om 17:08
    Permalink

    Van div ex bmw audi rijders vernomen dat ze nu ze masarati rijden nooit meer terug willen.

    Beantwoorden
  • 14 mei 2016 om 23:35
    Permalink

    Zou mooi zijn als hij wat meer zou gaan lijken op de Quattroporte v (5) dat was een mooie auto om te zien. Niet voor niets een ruim bekroond ontwerp destijds.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.