Nieuw akkoord voor Italiaanse werknemers FCA

Staken is nooit aan de orde geweest gedurende het overleg de afgelopen maanden tussen de Italiaanse bonden en FCA. De 87.000 werknemers van FCA, Ferrari en CNHi krijgen gemiddeld een salarisverhoging van 144,5 euro en het nieuwe nationale akkoord is tevens een bevestiging van FCA’s productieve plannen voor de komende vier jaar.

Mede dankzij de tomeloze inzet van wijlen Sergio Marchionne, is in 2010 afgesproken dat er enkel nog nationaal geldende akkoorden worden gesloten die alle fabrieken betreft. Geen afspraak per individuele productielocatie en regio dus. Destijds hebben we bij AutoEdizione veel aandacht besteed aan deze hervorming waar FCA met alle vakbonden behalve de FIOM uiteindelijk met succes uit is gekomen. Sinds de invoering is het overleg op nationaal niveau keer op keer een succes gebleken.

Het jongste akkoord geldt van april 2019 tot eind 2022. De salarisverhogingen zijn ingepland over drie tranches, waarvan de eerste volgende maand zal plaatsvinden. FCA’s Europese leider Pietro Gorlier noemt deze overeenkomst een bezegeling van FCA’s toewijding aangaande ‘Piano Italia‘, waarbij het streven is om de nationale productiecapaciteit maximaal te benutten. Het is in het belang van heel het land en het zorgt ervoor dat FCA moeilijke uitdagingen in de toekomst aan zal kunnen, aldus Gorlier.

Een gedachte over “Nieuw akkoord voor Italiaanse werknemers FCA

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.