Home » Alfa Romeo

Aanpassing Alfa Romeo Giulietta redelijk minimalistisch

25 februari 2016 11:20 7 reacties

giulietta fl2

De Italiaanse pers kon gisteren kennismaken met de vernieuwde Giulietta. Maar de vernieuwing zit ‘m jammer genoeg voornamelijk in de toepassing van de gerobotiseerde TCT transmissie met dubbele droge koppeling op de 1.6 JTDm van 120 pk. Een belangrijke uitrusting voor het zakelijke segment. Verder vallen den nieuwe logo’s op, op buiten- en binnenzijde, plus de typeaanduiding die nu rechts met nieuw lettertype is komen te staan. De grille is qua frame welbeschouwd eigenlijk die van voor de laatste kleine facelift, alleen zijn de liggende spijltjes -die voor Alfa’s lange tijd zo kenmerkend waren- verdwenen. Dat laatste is in stijl van 8c, 4C en uiteraard Giulia. Overigens kun je dankzij het Pack Veloce iedere Giulietta er als het topmodel uit laten zien.

giulietta fl3

giulietta fl1

De Giulietta Veloce is het meest onderscheidend, dankzij de inkleuring van de inlaat, met zwart en een kenmerkend rood lijntje. Ook zien de koplampen er nu nog donkerder uit vanwege de carbon-fiber look. Wat we erg betreuren is dat Alfa Romeo niet heeft gekozen voor de aanpassing van de LED’s, wat bij veel mensen in grotere mate de perceptie van een vernieuwde auto tot stand zou brengen. Aan voor en achterzijde is de lichttechniek dus identiek aan de voorgaande editie wat dus in negatief opzicht opvalt wat ons betreft.

giulietta fl4

Dit gebrek aan aanpassing ervaren we eveneens in het interieur, waar dashboard en middenconsole nog altijd dezelfde is. Het stuur was al aangepast na de vorige milde retouchering en kan dus nog even mee. Het infotainmentsysteem is inhoudelijk aangepast dankzij de toepassing van Uconnect LIVE.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

7 reacties »

 • AR 159 schrijft:

  Dat ze het dashboard met rust hebben gelaten snap ik helemaal dat zat er toch nog maar net even ruim een jaar in. Das dat vind ik niet gek. Ik hoop wel dat ze wat meer kuipstolen er in hebben.

  En eindelijk ook de 1.6JTDm met 120PK + TCT dat hadden ze veel eerder moeten doen naast een handbak. Die combi hadden ze in 2011 in de 159 moeten lepelen samen met de 1.4MA (150 en 170PK) met en zonder TCT dan had hij tot nu nog prima mee gekund. Dan had ik nu weer een 159 gereden maar dan met 170PK en TCT ipv de Giulietta.

 • Lusso schrijft:

  Weinig aanpassingen in verhouding tot de voorafgaande grote hoeveelheid spionagefoto’s die we hebben gezien. Waarom die zo zorgvuldig waren afgeplakt is een raadsel.

  Op zich is de nieuwe grille geslaagd al had ik inderdaad ook wel andere verlichting verwacht. Deze doet wat gedateerd aan.

 • danielcarrer schrijft:

  Ik denk dat deze aanpassingen ervoor gaan zorgen dat het nu wel storm gaat lopen bij de Alfa-dealers.

 • hans schrijft:

  iets wat mooi is moet je ook afblijven ,prima alfa

 • Dennis schrijft:

  PDC-voor Is ook nieuw meen ik, toch?

 • dietje91 schrijft:

  @Dennis Was al altijd optioneel beschikbaar hoor.

 • Koen schrijft:

  dac1991 schrijft:
  “”Ik denk dat deze aanpassingen ervoor gaan zorgen dat het nu wel storm gaat lopen bij de Alfa-dealers.””

  Je bent 2 knoppen vergeten te gebruiken : (‘ironie modus aan’) en (‘ironie modus uit’) !
  Er zou maar eens iemand dat voor waarheid kunnen aannemen.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties