Abarth met 124 Spider in de WRC?

124 spider rally1

Men zegt dat samen met een nieuw commercieel doel voor Abarth, ook een terugkeer in de WRC met de 124 Spider in het verschiet ligt. Het liefst zien we het merk Lancia trots op dit podium schitteren, maar waarom niet via deze weg. Alle keuzes door FCA op dit gebied, zouden een goede start betekenen om de indrukwekkende Italiaanse rally-historie weer te doen herleven in de hedendaagse autosport.

124 spider rally2

Zoals gezegd wil men vooral ook meer auto’s met een Abarth-logo gaan verkopen in de toekomst. Niet in de laatste plaats om het merk Fiat ook aan meer cachet te helpen. Naast het 500 gamma, moet de geschiedenis dus herleven middels de 124 Spider. De eerste Abarth-versie is in Italië inmiddels gespot tijdens een testfase (foto), dus erg lang zal de introductie niet op zich laten wachten. Maar ook een extra potente 500X staat volgens Abarth-baas Paolo Gagliardo op het programma. Vorig jaar werd daar nog vrij schimmig over gedaan, maar blijkbaar is men eruit. Dit model vormt iets totaal nieuws in de historie van het merk.

124 spider abarth

Abarth maakt bij dit alles niet direct gebruik van de 1750 TBI uit de Alfa 4C zoals je zou verwachten. Wel worden de 1.4 MultiAir motoren (160 en 190 pk) die al op de 500 verkrijgbaar zijn, waarschijnlijk in de 124 Spider gelepeld en zal de 500X zelfs voorzien worden van een 2.0 van Alfa Romeo met 220 of 240 pk. Het einddoel is commercieel gezien een verkooptoename van 50%. Ook zal het aantal verkooppunten flink worden uitgebreid. In de wandelgangen spreekt men wat de rally betreft over een terugkeer in het jaar 2017. Dat is uiteraard geen officieel geluid.

Een gedachte over “Abarth met 124 Spider in de WRC?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.