Home » Abarth

Abarth Punto niet langer verkrijgbaar

16 oktober 2014 10:39 2 reacties

abarth punto

De Fiat Punto staat zoals gezegd op het punt de automarkt te verlaten en voor de Abarth-versie geldt dit alvast. Er worden dus niet langer uit Melfi geleverde Punto’s aangepast in Mirafiori (foto onder). De extra pittige Punto is inmiddels van alle lijstjes verdwenen. De Abarth Punto was vooral op de lokale markt nog een relatief succes. Een gemis is het voorlopig niet voor het merk met de schorpioen, want in onze regio is de verkoop ondanks dat met 23% toegenomen de laatste tijd, om maar niet te spreken van de Amerikaanse markt. Met alleen de gesloten en open 500 als basis lijkt men zich dus behoorlijk te kunnen redden voorlopig. Echte Punto-adepten moeten dit nieuws desalniettemin als een redelijke domper ervaren. We verwachten dat Abarth dit met de toekomstige vijfdeurs 500 weer helemaal goed zal maken. Over een Abarth op basis van de 500X Crossover wordt op het internet ook al volop gefantaseerd, maar nog niets wijst in de richting van serieuze plannen.

abarth google

Abarth heeft dus ineens een stuk minder om aan de wereld te tonen, maar maakt dat enigszins weer goed door via Google’s Map View perspectief de assemblagehal in Mirafiori te tonen aan het wereldwijde publiek (afbeelding boven). Overigens is de inrichting nieuw, nadat er kleine verbouwing heeft plaatsgevonden, wat voor heel de fabriek geldt.

abarth f4

In Parijs waren naast de bekende 500 aanpassingen (bijvoorbeeld de 595 Competizione en Turismo) op de Abarth-stand alleen de 695 Biposto en de F4 eenzitter te zien als frisse smaakmakers. Deze laatste heeft een 1.4 T-Jet met 160 pk en rijdt in de F4 Italian Championship Powered by Abarth. De ideale opstap voor jong racetalent beneden de Alpen. Op de jaarlijkse SEMA tuningbeurs in het Amerikaanse Las Vegas, pakt Abarth uiteraard wel uit met iets nieuws, aangezien dit hét overzeese podium is voor het merk. Hieronder zie je vast een teaser van de Abarth Scorpion.. Scorpion, een naam die ons vooral op melancholische wijze aan Lancia doet denken. Dat mooie merk uit Turijn dat zelfs in de VS ooit debuteerde.

abarth sema

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • yamashita schrijft:

    Jammer 😥

  • Lusso schrijft:

    Tja, de punto abarth heeft ook nooit kunnen genieten van de laatste facelift van de Punto. Dat was al een teken aan de wand.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Abarth

Lees meer over

Volg ons

Advertenties