Home » Abarth , Motorsport

Abarth’s Europese racekalender en ‘Make it your race’ 2013

28 februari 2013 10:16 Geen reacties

abarth cups

Vijf verschillende cups door heel Europa en de uitbreiding van het ‘Make it Your Race’ event naar de Benelux en Portugal. Dat staat op de racekalander van Abarth voor 2013. Het merk met de schorpioen blijft dus uitbreiden op autosportgebied, wat voldoende zegt over de intenties van de firma uit Turijn met dit merk. Abarth blijft een belangrijke link van het automerk Fiat met de autosport. De Trofeo cups worden verreden met de Abarth 695 Assetto Corse en de Abarth 500 Assetto Corse, op circuits als Monza, Nurburgring, Estoril en Spa Francorschamps.

De belangrijkste ‘Trofeo’ blijft de nationale van ACI/CSAI Abarth Italia met in totaal vijf wedstrijden; Franciacorta op 19 mei, de Redbull Ring in Oostenrijk op 16 juni, Mugello op 14 juli, Varano de’ Melegari op 6 oktober en tot slot Monza op 20 oktober. Maar Abarth wil heel Europa bereiken; Daarom is er in het hoge noorden de Trofeo Abarth Sweden, dat zich afspeelt op de belangrijkste circuits van Scandinavië. Hetzelfde vindt vanaf dit jaar ook plaats in de Benelux en Portugal.

abarth cups2

De kracht van Abarth’s rol in de autosport, zit ‘m in het jaarlijks aantrekken van nieuwe talenten middels het ‘Make it your race’ event en het relatief lage inschrijfbedrag voor deelname. Bovendien wordt ‘Make it your race’ ook op diverse tv-kanalen binnen Europa uitgezonden, in maar liefst 8 verschillende landen. Make it your race 2013 is de tweede editie en betrekt nu naast jong talent uit Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje, ook deelnemers uit landen als Portugal, Nederland, België en Luxemburg. Dankzij het succes in populariteit dat tot nu toe bereikt is, heeft het label met de schorpioen dus besloten om vooral door te gaan met deze geheel eigen initiatieven op het circuit.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Abarth , Motorsport

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties