Al 6400 Italiaanse eigenaren voor de nieuwe Lancia Ypsilon

Nuova Lancia Ypsilon

Het eerste verkoopresultaat van de nieuwe Lancia Ypsilon is bekend. Zoals door ons aangekondigd was er afgelopen weekend een ‘stuif-es-in’ georganiseerd, compleet met espresso, proefritten en uiteraard de nodige aankoopcontracten. De kleine Lancia kreeg veel belangstelling, want maar liefst 18000 mensen bezochten 170 dealers om de het luxe karretje eens van dichtbij te bekijken. Dat leverde 1000 nieuwe kopende klanten op. De teller stond al op 5400, dus Italië is met 6400 nieuwe eigenaren nog steeds een echt Lancia-land te noemen. De verwachting is dat dit alleen maar nog zal toenemen dankzij de veelzijdigheid van dit model. Ongeveer 70% stapt vanuit een ander merk in deze Lancia. De 1.2 69 pk als Gold-editie werd het meest gekozen en van de 17 beschikbare kleuren kiest men vooral wit (Bianco Neve), zoals vorig jaar bij de Alfa Romeo Giulietta ook al het geval was. Omdat er flink wat te verdienen viel en zelfs 4500 klanten een proefrit maakten, opent Lancia het aankomende weekend opnieuw de poort voor geïnteresseerden. Niet alleen in Italië, want zaterdag staat de kleine limousine ook bij de Nederlandse Lancia-dealer.

 

3 gedachten over “Al 6400 Italiaanse eigenaren voor de nieuwe Lancia Ypsilon

 • 23 juni 2011 om 08:22
  Permalink

  Goed resultaat alvast. Dat 70% van een ander merk komt wil echter nog niets zeggen. Eerder heeft Lancia door gebrek aan nieuws alle klanten laten overlopen naar een ander merk.

  Beantwoorden
 • 23 juni 2011 om 09:20
  Permalink

  Het wil juist zeggen dat ze die nu terughalen Lusso 😉
  (zie ik nou een Alfa logo met een scheur erin? de ruïnes van Arese? 🙄 )

  Beantwoorden
 • 23 juni 2011 om 19:47
  Permalink

  Nee, dat is de cover van het boek “Alfa Romeo…dei nostri sogni” van Davide De Bertolis die het verval van Portello portreteert.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.