Alfa-baas Jean Philippe Imparato bezoekt Arese

Met de paplepel.

De passie voor Alfa Romeo is bij mij al heel lang geleden ontstaan. Mijn vader had een Giulietta (1954 tot 1964) en na m’n geboorte werd het een Giulia (1962 tot 1977). Toen een Alfetta (1973) en een GTV 6 (1976).” Dit vertelde een duidelijk enthousiaste Jean-Philippe Imparato, voormalig Peugeot-directeur, die nu de leiding heeft over het Milanese premiummerk van Stellantis. Ooggetuigen zagen hem weliswaar bij het Museo Storico Alfa Romeo te Arese arriveren in een Peugeot, maar dat hoeft voor Alfisti geen reden tot twijfel te zijn of dit wel de juiste man voor de job is.

Persoonlijke drijfveer.

Imparato hoeft niet veel meer te leren (imparare = Italiaans voor leren) over het merk. Zijn bezoek leek meer gebaseerd op een uit eigen behoefte ontstane actie. Gedreven door liefde voor het merk. Zelf noemde hij het een privilege. De eigenzinnige Imparato zei dan ook; “Ik hoef dit niet voor mijn carrière te doen, dan was ik namelijk wel iets anders gaan doen. Het is een persoonlijke uitdaging om dit merk op de rails te krijgen.” Met die laatste woorden geeft de door de wol geverfde Imparato toe dat de klus geen niemendalletje zal zijn. Inhoudelijk gaat de Fransman nog niet in op het plan voor Alfa Romeo. Een plan waar komende zomer meer officieel over zal worden bekendgemaakt.

2 gedachten over “Alfa-baas Jean Philippe Imparato bezoekt Arese

 • 1 februari 2021 om 14:23
  Permalink

  Hopelijk is het de juiste man op de juiste plaats én blijft het niet bij plannen. Met de gemiste kansen bij Alfa Romeo kunnen we ondertussen ook een museum vullen.

  Beantwoorden
 • 7 februari 2021 om 10:48
  Permalink

  Alfa en Maserati komen de laatste 20 jaar beter af dan Lancia

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.