Home » Alfa Romeo

Alfa Romeo onder leiding van voormalig Peugeot topman Imparato

19 januari 2021 22:31 10 reacties

Jean Philippe Imparato.

Zijn achternaam is Italiaans en hij zou al zijn hele leven gek zijn op Alfa Romeo. Toch is dat niet alleen de reden dat Jean Philippe Imparato de nieuwe directeur van Alfa Romeo is geworden. Ook niet omdat hij een tijdje actief was in Italië in naam van Citroën. De rijzige Fransman die al sinds eind jaren ’80 loyaal is aan de familie Peugeot, is een zwaargewicht op leidinggevend gebied en bovendien zou je bijna kunnen stellen dat et benzine door zijn aderen vloeit. Hij heeft heel veel betekend voor het Franse concern de afgelopen jaren. Vooral tijdens de cruciale omwenteling gedurende het laatste decennium. Hij is de eerste keuze van zowel Tavares als de familie Peugeot.

Imparato is van doe maar gewoon en wees jezelf. Precies zoals Tavares en in stijl met de bedrijfscultuur die door Marchionne geïnitieerd is op Lingotto in 2004. De man is uitermate gepassioneerd en noemt zichzelf zo goed als Italiaans. Hij komt uit een gezin dat ook nooit stilzat en waar de liefde voor Alfa Romeo en motorfietsen met de paplepel werd toegediend. Hij studeerde af in Grenoble en wilde dolgraag carrière maken in de auto-industrie. PSA was z’n eerste werkgever en bleek een blijvertje. Hij werkte ook een tijd in Zuid-Amerika en werkte van 2008 tot 2010 op Italiaanse bodem. Imparato bleek in al die jaren een rusteloze duizendpoot en een harde werker. Imparato onderhield lijntjes met iedereen om het eindproduct en de verkoop ervan zoveel mogelijk op de wensen van de klant af te stemmen. Dat is naar verwachting precies wat hij bij Alfa Romeo ook gaat doen. Zelfs met liefde voor het merk. Alfa Romeo is onder Stellantis de komende jaren een zeer belangrijke pijler in het premiumsegment. Tavares verklaarde vandaag dat men zal werken aan het stelselmatig investeren in het merk.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

10 reacties »

 • Squadra schrijft:

  Zeer goede berichten Alfa Romeo heeft een mooie toekomst en denk zelfs beter als die van BMW die zichzelf lijkt te zijn kwijt geraakt.

  Ciao

  Squadra

 • CCHans schrijft:

  Ja, klinkt als goede persoon voor Alfa Romeo

 • Anthan schrijft:

  Only worry is that Alfa becomes Peugeot. I dont really like the idea of using Peugeot fwd platforms in Alfa. Just when they get rwd back. This man should also be in charge of Maserati if they are going to use their synergies together, all other brands arw fwd vehicles, Maserati is the closest brand to Alfa.

  “He’s the ex-Peugeot vice-president and Tavares’ right hand man, also holding now the title of “Synergies Referent”, as the expression “sister cars” was mentioned several times in yesterday’s press conference.”

 • Lancia4Ever schrijft:

  “Sister cars” is niet altijd iets negatiefs. De 500X en de Renegade zijn dat ook namelijk. Ik hoop vooral dat Centro Stile een dominante rol krijgt in de groep, want design technisch is men nooit erg sterk geweest in Parijs. Zie de rommelige nieuwe C4…

 • Il Quadrifoglio schrijft:

  @Lancia4Ever

  Wel als Alfa Romeo techniek gaat delen met de FWD merken. Een gemiste kans…

 • Lancia4Ever schrijft:

  Onder D-segment is AWD niet interessant. Daarboven zal het altijd en immer AWD zijn voor AR en Maserati. FWD voor Peugeot, DS en Lancia.

 • Rene1964 schrijft:

  Timothy Kuniskis was een noodoplossing leek het wel, deze man zie ik meer zitten, die Imperato! Forza Imparato!

 • Koen schrijft:

  Die Kuniskis wordt “Brand CEO” van Dodge en Chrysler :

  American Brands:
  -- Chrysler: Timothy KUNISKIS Interim
  -- Dodge: Timothy KUNISKIS Synergies Referent

 • Anthan schrijft:

  Alfa should work with Maserati and other rwd cars, not peugeots and citroens. this will end badly, if they really bring these bigger psa platforms to Alfa.

 • dmantione schrijft:

  Joh! Kuniskis weg, daar mag op gedronken worden! Alfa Romeo heeft iemand nodig die zowel het merk begrijpt als inzicht in de markt heeft. Kuniskis heeft wat mij betreft vooral aangetoond het merk niet te begrijpen… en inzicht in de markt, heel sterk was het ook niet. Of Imparato het beter gaat doen is natuurlijk afwachten, maar de eerste indruk is niet slecht.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

Volg ons

Advertenties