Er gloort hoop voor Lancia

Italiaanse luxemerken.

Tavares sprak vandaag hoopvolle woorden voor wie de Italiaanse merken liefheeft. Zo zullen Alfa Romeo en Maserati in het luxe segment erg belangrijk worden in de toekomst. Tavares zei daarbij dat het echt om uitbreiding van deze merken zal gaan en niet alleen om ze drijvend te houden. Maserati zal als enige merk onder de sectie ‘Luxury’ vallen onder leiding van Davide Grasso. Alfa Romeo zal intussen onder leiding van Jean Philippe Imparato onder de afdeling Premium vallen.

Ook de merken die het nu moeilijk hebben.

Maar Alfa Romeo zal niet alleen samen met het Franse DS (onder leiding van Béatrice Foucher) de premium-vlag van Stellantis gaan dragen. Ook Lancia staat nu officieel op die lijst! Luca Napolitano mag zich over Lancia gaan ontfermen (voorlopig alleen op de Italiaanse markt). Tot eind vorige week had hij de leiding over zowel Fiat als Lancia. Laatst vroegen we ons af of deze samenvoeging het begin van het einde zou zijn voor het mooie luxe Italiaanse merk. Vandaag weten we dat dit dus niet zo is. Tavares zei dat merken die het nu moeilijker hebben (zoals Chrysler, Lancia en Dodge bijvoorbeeld) ook weer belangrijker zullen worden en dus zullen mogen groeien binnen de huidige groep. Alle merken hebben toekomst aldus Tavares. Voor het eerst in jaren, zijn we getuige van een officieel uitgesproken toekomstperspectief voor het merk uit Turijn. Al op de eerste beursdag van Stellantis…

8 gedachten over “Er gloort hoop voor Lancia

 • 19 januari 2021 om 23:51
  Permalink

  Heel mooi. Denk dat in eerste instantie inzet op luxe elektrische auto’s nuttig is. Ypsilon op basis 500E, misschien vierdeurs.
  Naast thuismarkt ook kansen in grote steden, Parijs,Londen, Lissabon. Steden waar Lancia het vroeger goed deed.

  Beantwoorden
 • 19 januari 2021 om 23:56
  Permalink

  Mmm klinkt heerlijk. Wat wil ik? Een fiat 5oogiardinera of nieuwe Punto. Of mss toch maar een lancia ypsilon of delta. Of alfa mito. Maakt niet uit als er maar terug eigenwijze italiaantjes komen. Wie weet mss een retro 127😀. Maar dan hopelijk ook wel in hibride versie en niet enkel electrich.

  Beantwoorden
 • 20 januari 2021 om 16:09
  Permalink

  @Hilbert, Heb je nog even geduld voordat je een Audi besteld?

  Beantwoorden
 • 22 januari 2021 om 10:49
  Permalink

  Mooie en hoopvolle berichten voor de hele groep en met name voor Lancia. Het samenbrengen van Lancia met DS en Alfa in een segment is begrijpelijk. De Lancia Delta en de DS5 zijn vergelijkbaar. Als Stellantis het aanpakt als het Tipo4 project dan kunnen er mooie en toch verschillende modellen worden uitgebracht op dezelfde platformen.

  Beantwoorden
 • 1 februari 2021 om 09:10
  Permalink

  Goed om te horen @Hilbert. Nog even geduld. Mijn Delta Momo Design uit 2014 rijdt ook nog prima.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.