Alfa Giulia Q MY2020 op Los Angeles Auto Show

Alfa Romeo beschikte in Los Angeles de afgelopen dagen over een redelijk imposante stand, met de nodige Quadrifoglio modellen, de Giulia en Stelvio MY2020 in nieuw kleurtje en de Tonale concept. Dat men trouwens besloten heeft de compacte SUV ook hier te tonen, wil misschien wel zeggen dat dit model eveneens verscheept zal gaan worden in de nabije toekomst, voor verkoop op de Noord-Amerikaanse markt. Leuk detail is het feit dat de Giulia Q en Stelvio Q op de Los Angeles Auto Show MY2020 edities zijn. Deze update voor de topmodellen is in Europa bewust nog even uit de schijnwerpers gehouden, al is ie al wel door de leiding van Alfa Romeo aangekondigd voor dit voorjaar. Mogelijk met een presentatie in Genève op 3 maart.

Het interieur is direct als die van de nieuwe editie te herkennen. Een prachtig en geperfectioneerd geheel met herkenbare middenconsole, infotainmentsysteem met standaard 8,8 inch beeldscherm, en opnieuw ontworpen stuurwiel en instrumentarium.

Alfa Romeo heeft de Giulia en Stelvio nu voorzien met nieuwe ondersteunende technologie (in samenwerking met Bosch ontwikkeld) zoals Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Active Cruise Control, Traffic Jam Assist, Highway Assist, Driver attention assist, Traffic Sign Recognition en Intelligent Speed Control, allen om de veiligheid te vergroten. Hier zie je hoe alles werkt.

Ook op de stand, die je hier trouwens virtueel kunt bezoeken, stond de gifgroene Giulia Q waar men de afgelopen tijd al veel aandacht mee heeft weten te trekken. Op wat ontevreden ambtenaren van de stad Florence na, praat iedereen in de wereld ineens weer vol bewondering over de Giulia. En als straks de Netflix serie ‘6 Underground’ start, zal dat opnieuw het geval zijn. Slimme marketingtruc van Alfa Romeo vinden we zelf, ook al staat de kleur ons natuurlijk totaal niet aan.

6 gedachten over “Alfa Giulia Q MY2020 op Los Angeles Auto Show

 • 28 november 2019 om 20:44
  Permalink

  Men mag hopen dat Amerika open staat voor Alfa maar in Europa verkoopt het niet

  Beantwoorden
 • 28 november 2019 om 21:00
  Permalink

  Tja, dat zegt veel over de europeanen, en dan bedoel ik vooral mid en noord europa die wat kuddegeest denken dat enkel duits en zweeds goed is… ze weten niet wat ze missen door geen Alfa Romeo te hebben!

  Beantwoorden
 • 29 november 2019 om 09:24
  Permalink

  Jammer dat er nog steeds geen giulia station is, ik ben na 22 jaar alfa voor een C klasse estate gegaan. Ik had graag een giulia sw gereden. Maar die komt maar niet.

  Nu ik 2 jaar Mercedes rij, moet ik wel zeggen dat het qua service wel een verademing is. De service, aandacht voor de klant en ook coulance staat bij Mercedes wel mijlen ver af van wat mijn ervaringen met fiat/alfa waren.

  Beantwoorden
 • 29 november 2019 om 09:47
  Permalink

  Gave wagen, keuze tussen Misano Blue en Anodized blue zal taai voor me worden 😉 Behalve hybride niets meer te wensen, maar me alleen zorgen om het extra gewicht bij hybride.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.