Home » Alfa Romeo

Alfa Romeo 33 Stradale reïncarneert via volmaakt ogende ‘Visione’

17 februari 2021 12:36 7 reacties

Retro-stijl in optima forma.

Natuurlijk is de iconische Alfa Romeo 33 Stradale prima geherinterpreteerd in de vorm van de 4C. Ook de concept Diva met V6 Busso van Sbarro uit 2006 mag er zijn en deed velen verlangen. De door Autodelta ontwikkelde 33 Stradale uit 1967, maakt dus nog altijd dermate veel indruk, dat geen autodesigner (van Italiaanse auto’s) eromheen kan. Een stijlicoon met een vaste plek op de ‘Wall of fame’ van Centro Stile. Ontwerpers vragen zich bij een herinterpretatie vaak af in hoeverre je het oorspronkelijke model kunt hergebruiken zonder dat het een flauw kopieer en plakwerkje wordt, dat ook nog eens kan resulteren in een vorm van heiligschennis (alsof je de Mona Lisa naschildert). De makers van de 33 Stradale ‘Visione’, bewijzen wat ons betreft dat je daar op succesvolle wijze heel ver in kan gaan (de Lancia Fulvia concept uit 2003 is ook zo’n bewijs). Het resultaat is een hedendaagse versie die opnieuw als poster in een jongenskamer kan eindigen. Net als de oorspronkelijke perfecte ‘sculptuur’ uit de jaren ’60 van Franco Scaglione, die bij Carrozzeria Marazzi werd ‘gebeeldhouwd’.

Alweer een concept in Alfa Romeo’s schoot geworpen.

Veel concepten ontstaan buiten de fabrikant van het merk om. Zo ook deze fabuleuze 3D weergave, gerealiseerd door Andrea Castiglione, Steffen Hess, Marco Zafferana, Christian Schutz en Sergio La Gattuta. We zien een uiterst uitgebalanceerde en oogstrelende vormentaal waar je niets aan moet willen veranderen. Een studie ter ere van een bepaald type auto en een specifiek tijdperk (de mooie jaren ’60). De V8 achter de voorstoelen is al een hint dat deze Visione inderdaad niet meer dan een visioen is. Opnieuw beseffen we dat dit een zoveelste gratis aangeboden portie merkgetrouwe ontwerpevolutie is. We kennen allemaal de magnifieke Duettottanta (2010) van Pininfarina nog. Ook daar had Lingotto weinig mee te maken. Diens stijlelementen vinden intussen nu wel hun weg richting de aanstaande CUV Tonale en mogelijk het hele aankomende gamma van Alfa Romeo. We denken daarom dat Stellantis echt wel deze mooie plaatjes van de Visione in één of ander mapje heeft opgeslagen. De 4-, 6- en/of 8C van de toekomst heeft daarmee een grotere kans van slagen om eveneens als stijlicoon van het merk te eindigen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

7 reacties »

 • Raraaf schrijft:

  wat een prachtige en begeerlijke vormen heeft dit ontwerp. De krachtige elegantie van de 33 komen overtuigend terug in het ontwerp!

 • Lusso schrijft:

  Mooi!

 • Rene1964 schrijft:

  Erg mooi, net zoals de tot Disco Volante omgebouwde 8C (Spider).

 • Hilbert schrijft:

  En nu nog productie rijp maken

 • Hilbert schrijft:

  Wordt het museum of showroom??

 • Lancia4Ever schrijft:

  een digitaal bestand in een mapje op een harde schijf 😉

 • Koen schrijft:

  @Lancia4Ever : 🙂 🙂

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Volg ons

Advertenties