Home » Alfa Romeo

Ode aan de ode met de Alfa Romeo 4C ‘Tributo 33 Stradale’

15 december 2020 13:57 3 reacties

Ooit komt er ook een ‘Tributo 4C’…

Het universum dat Alfa Romeo heet, bestaat uit tal van mythische modellen. Zoveel dat je je soms afvraagt of een ode aan het ene model, wel recht doet aan het andere. Dat besef bekruipt je ook als je deze Alfa Romeo 4C Spider ‘Tributo 33 Stradale’ ziet. De 4C werd een kleine 10 jaar geleden geschetst op de tekentafels van Alfa’s Centro Stile, met de iconische 33 Stradale in het achterhoofd. Het resultaat was een totaal nieuwe lichtgewicht ras-Alfa, die waarschijnlijk over een eeuw nog steeds geëerd zal worden door de liefhebber. Kortom, waar andere automerken spijkers op laag water moeten zoeken om een tribute-model te kunnen maken, lijkt Alfa Romeo eerder het ene legendarische ontwerp te vervangen met het ander, waarmee het heelal dat Alfa Romeo heet enkel lijkt uit te dijen.

Alfa Romeo 4C nog steeds in productie?

De Alfa Romeo 4C uit Modena leek uitgeteld, maar niets is dus minder waar. Dat het alleen nog om de Spider ging voor de Amerikaanse markt, was het laatste wat we je 2 jaar geleden al konden melden. Het ging daarbij om een productieaantal van slechts enkele exemplaren per maand. Afgelopen tijd werd in de Emiliaanse fabriek intussen de assemblage van de GranTurismo/GranCabrio vervangen voor de geavanceerde nieuwe MC20, die technisch gezien het een ander deelt met de 4C. Dat laatste is te danken aan de ontwikkeling in samenwerking met Dallara uit Parma. Je stapt in beide auto’s in nagenoeg dezelfde dragende monocoque constructie van carbon fiber. Dat de 4C Spider met 1750 TBi ook dit jaar nog in lage aantallen werd samengesteld, geeft tevens hoop. Alfa Romeo laat zo namelijk zien, dat niet alleen Maserati het privilege van een middenmotor sportwagen krijgt. En wat blijft de 4C ook als de jaren verstrijken toch oogverblindend mooi… Precies zoals de 33 Stradale uit 1967.

Unieke prachteditie om jubileum mee af te sluiten.

De badges in het interieur op het dashboard en de middenconsole, zijn niet de enige unieke details van de 4C Spider Tributo 33 Stradale. De altijd zichtbare carbonfiber hoge dorpels van de monocoque zijn namelijk overgoten met een transparante lak met een vleugje rood (Rosso Villa d’Este). De velgen zijn in subtiel geborsteld goud uitgevoerd, wat het 33 Stradale gevoel extra benadrukt. Net als op de 8C Competizione zijn er Centro Stile Alfa Romeo badges op de flanken geplaatst. Dat maakt deze auto nog meer tot een echt verzamelobject. Alfa Romeo sluit wat ons betreft haar 110de verjaardag in stijl af. Alleen voor de Amerikaanse markt? Met een goed lijntje naar de fabrikant is dat vast niet het geval.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • Squadra schrijft:

  Blijft waanzinnig mooi de Alfa 4C Spider

 • Koen schrijft:

  “”Alleen voor de Amerikaanse markt? Met een goed lijntje naar de fabrikant is dat vast niet het geval. “”
  Weet je ook, voor mij, het stippellijntje naar de bank ? Of die goudpot in de buurt van de regenboog ?
  🙂

 • Thomas schrijft:

  Al 3 jaar eigenaar van mijn 4C. De auto gaat nooit meer weg. Echt geweldig. Mijne heb ik direct na aankoop een beetje laten aanpassen (software + luchttoevoer (nu 300pk) en wat aanpassingen aan de draagarmen). Op semislicks een waar kanon en feest om te rijden.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

Volg ons

Advertenties