Alfa Romeo Giulia en Stelvio klaar voor 2021

Even tweaken.

Alfa Romeo had een klein jaar geleden al de Giulia en de Stelvio geperfectioneerd met de MY2020. Daarom is dit jaar maar een kleine update nodig voor deze immer aantrekkelijke premium modellen. Dat is vooral te zien bij de vernieuwde editie van de ‘Veloce Ti’. Dichter bij een Quadrifoglio kun je qua beleving nu niet komen, want veel van de carbonfiber afwerking van het 510 pk sterke topmodel, is letterlijk overgenomen in de Veloce Ti MY2021. Voor een rijke en verfijnde uitrusting in het zakelijke segment, kun je dus weer eens beter voor het Italiaanse alternatief kiezen. Aan de buitenzijde herken je deze versie ook goed, dankzij hertekende achterbumper en specifieke skid-plate. Ook de bekleding in leer en alcantara, zijn heel Q-achtig, evenals de carbon spoiler op de Giulia. Raamlijsten en badges zijn glanzend zwart op beide modellen. Motorisch voldoen de Alfa’s volledig aan de nieuwe en steeds onmogelijker wordende normering van de EU. De Veloce modellen zijn uiteraard zoals altijd gekoppeld aan het intelligente Q4 aandrijvingssysteem.

Vruchteloze tussenfase.

Dit jaar is voorbijgetrokken zonder veel nieuws en zonder betere verkopen. Al helemaal voor Alfa Romeo. Enerzijds omdat er maar weinig mogelijk was, gezien Corona, anderzijds vanwege het uitrollen van de gelijkwaardige fusie tussen FCA en PSA, waarbij investeringen op ‘on hold’ kwamen te staan. Alfa Romeo haalt daarom alleen even ‘de kam door het haar’, als het om de belangrijke Giulia en Stelvio gaat… In afwachting van nieuwe mogelijkheden. Mogelijkheden die pas plaats zullen vinden zodra de nieuw gevormde groep Stellantis de handen uit de mouwen kan gaan steken. Dat zou dan vooral in het B- en C-segment gaan gebeuren. Twee Uv’s en misschien een directe opvolger van de Giulietta in de vorm van een nieuwe hatchback (dat laatste is enkel een gerucht). Helaas is de stekker dit najaar definitief uit de 10 jaar oude Giulietta getrokken. Een grote groep werknemers in Cassino moeten nu maar afwachten wat er gaat gebeuren.

11 gedachten over “Alfa Romeo Giulia en Stelvio klaar voor 2021

 • 13 december 2020 om 00:37
  Permalink

  Sprint uitvoering is niet meer nieuw te bestellen.

  Beantwoorden
 • 13 december 2020 om 19:38
  Permalink

  Ik hoop voor ze dat de verkoop weer wat aantrekt maar waar blijven die mild hybrid en die met 70pk hybride die iets van 350pk zou hebben. Jammer dat ze niet vast op 208/2008 basis zijn begonnen aan een mito opvolger als EV. Gewoon handig een EV stats car als 2de wagen naast een plug-in giulia. Dat zou ik wel zien zitten. En die zargato coupé met 510pk plus 110pk elektro motor was ook niet verkeerd geweest. De GTA(m) zijn leuk maar niet te betalen voor die 30pk bonus. Je kunt er 2 Q’s van kopen als ik de bedragen goed heb doorgekregen. En rond tonale is het ook angstig valig stil helaas. Ik hoop van harte dat met stelantis er echt eens wat gaat gebeuren maar ipv 8 modellen zijn er nu nog maar 1 over een Giulia en een Giulia SUV En de station missen we nog steeds niet iedereen zit te wachten op een opgehoogde Giulia hoe goed een Stelvio ook mag zijn ik hou niet van die lompe onoverzichtelijke dingen. Kleine Crossover is nog net acceptabel als een 500x maar toch heb ik liever een C segment hatch tegen een crossover B segmenter.

  Beantwoorden
 • 14 december 2020 om 12:55
  Permalink

  Ik was misschien nog wel Alfa blijven rijden of weer terug gekeerd naar dit merk als:

  1, Alfa de Giulietta niet al jaren verwaarloosd had. Zo erg dat je nu nog uit 1 motortype en 1 uitvoering kunt kiezen die uiteindelijk in private lease net zo duur is als een BMW 118A High Executive model M sport, waarbij de BMW toch echt de betere optie is.

  2. Alfa dan de Giulia tegen een enigzins concurrende prijs in de markt gezet had. Maar nee hoor, die is in basis-uitvoering al 200,- duurder dan de genoemde BMW in full options.

  Eigenlijk triest hoe een prachtig merk zichzelf uit de markt prijst. Door prijsstelling en een volstrekt verkeerde strategie.

  Beantwoorden
 • 14 december 2020 om 13:00
  Permalink

  Oh, en ik begrijp nu dat dat ene type Giulietta ook al niet meer geleverd wordt. Bye bye Alfa Romeo 😖
  \

  Beantwoorden
 • 14 december 2020 om 14:15
  Permalink

  Laatst de plannen gezien van het Japanse Alfa Romeo. Klinkt geloofwaardig en ziet er top uit. En voor de rest is er zat leuks te koop . Wij genieten van onze echte oude Alfa’s,Bmw’s en Mazda! Daaag FCA met je fakenews!

  Beantwoorden
 • 19 december 2020 om 00:05
  Permalink

  BMW vandaag de dag de betere optie als Alfa Romeo hahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaha

  Koop een bril 🙂

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 20 december 2020 om 20:01
  Permalink

  Squadra , voor de plannen van alfa heb je geen bril voor nodig, die zijn er niet.

  Beantwoorden
 • 23 december 2020 om 08:02
  Permalink

  @Wim

  Jawel, daar heb je juist een bril voor nodig: Een roze bril, een hele grote roze bril.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.