Alfa Romeo 4C ‘Designer’s Cut’ te zien in Bologna

Ode aan creatie van de 4C in 2013.

In Bologna zal tijdens de Auto e Moto d’Epocaeditie 2023, het tien jarige jubileum van de unieke Alfa Romeo 4C gevierd worden met de “4C Unica”. Een speciaal exemplaar waar de oorspronkelijke ontwerper zijn licht opnieuw over heeft laten schijnen. Alessandro Maccolini is zijn naam (foto onder). We spraken deze uiterst sympathieke techneut en designer afgelopen voorjaar persoonlijk in Le Mans. Daar werd ons het project van de 4C tot in detail verteld en uitgelegd. Maccolini draagt het merk een warm hart toe en doorvoelt duidelijk de ziel van Alfa Romeo als je ‘m hoort spreken. Hij werd 10 jaar geleden aangesteld als leidinggevende binnen Alfa’s skunkteam, dat naast de 4C ook verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Giulia (Quadrifoglio). Het project Alfa Romeo ‘4C Designer’s Cut’ heeft als eindresultaat dus de ‘4C Unica’.

Heritage zit niet stil.

De door Maccolini uitgevoerde 4C kun je net als elke andere ‘quattro ci‘ een instant klassieker noemen. Daarom staat ie volgende week donderdag in Bologna op een van de grootste klassiekersbeurzen van Europa. Heritage in Turijn ziet in dit miniproject van Maccolini zelfs een nieuw fenomeen, genaamd “Reloaded by Creators”. Een manier om unieke auto’s als de 4C opnieuw onder de aandacht te brengen. Bovendien is voor de creatie van de hernieuwde editie ook de mening gevraagd van merkliefhebbers. Overigens is de ‘4C Unica’ ook te koop. Sommigen zien het als een creatieve manier om van je ‘restpartij’ af te komen, maar daarmee doe je de geweldige 4C echt te kort.

Een gedachte over “Alfa Romeo 4C ‘Designer’s Cut’ te zien in Bologna

  • 20 oktober 2023 om 19:20
    Permalink

    Prachtige Alfa. Ook een mooie basis voor een nieuwe versie, iets bijslijpen, nieuwer, duurzamer, volwassener. Een cross-over tussen de XL1 en 4C zou spannend zijn. Extra zit achter. Of een Z3 Coupé achterna. Een hoge ‘coda tronca’. Misschien iets voor de ontwerpers van de 33 Stradale die nu niets te doen hebben 😅

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.