Lancia praat over toekomstig luxe topmodel Gamma

Lancia Gamma als punt op de horizon.

In de Heritage Hub gevuld met 250 dealers uit heel Italië sprak Luca Napolitano over de nabije toekomst van Lancia. De terugkeer van het merk wordt tot in elk detail uitgedacht en het ultieme gevoel van Italiaanse weelde in stijl, zal voor het eerst volledig tot uiting komen in 2026, wanneer de Gamma zal worden geïntroduceerd. De compacte Ypsilon krijgt de (terechte) eer om het spits af te bijten, maar de Gamma zal Europa weer laten zien dat Lancia ooit ook voor ruimte in combinatie met luxe stond. Napolitano benadrukte dat dit aanstaande topmodel in Italië (Melfi) geproduceerd zal worden. Het wordt een stijlvolle D-segment auto met overduidelijk Italiaans DNA aan binnen- en buitenzijde. Elegant en geraffineerd. De hoogste kwaliteit gebaseerd op vakmanschap en creativiteit zoals we die ook kennen uit de Italiaanse mode- en interieurdesign. Lancia heeft met de term S.A.L.A. de naam al klaar voor het interieur dat op internationaal niveau indruk zal maken.

Luxe BEV.

De Lancia Gamma op het STLA Medium platform wordt 4,7 m lang en zal een autonomie hebben tot 700 km. De helft van de hele productie is bestemd voor markten buiten Italië. De Gamma wordt een fastback berlina qua stijl en zorgt daarmee voor een concept van aerodynamica, ruimte en comfort. Lancia’s slogan is Eleganza Italiana / Italian Elegance. Kortom het merk zal terugkomen met de merkwaarden die het vroeger had en dus zowel innoverend als klassiek zijn van karakter. Renaissancistisch zo je wilt.

2 gedachten over “Lancia praat over toekomstig luxe topmodel Gamma

 • 21 oktober 2023 om 12:42
  Permalink

  Lancia hoort ook in de absolute top van de auto’s

  Beantwoorden
 • 21 oktober 2023 om 21:39
  Permalink

  Fastback-berlina klinkt als een 408. Hoop op meer. Geen verlengde versies, zoals de DS9 van de Chinese versie van de 508 is afgeleid. Echte Lancia’s zijn noodzaak.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.