Alfa Romeo 4C duikt in Dubai op in oogverblindend Misano blauw

We mogen niet vergeten dat de briljante 4C Coupé en Spider ook nog altijd gewoon tot Alfa Romeo’s gamma behoren. Soms lees je wat anders, maar mensen schrijven nu eenmaal graag de gekste dingen, vooral over Alfa Romeo. Het is natuurlijk een redelijk zeldzaam handgemaakt product, wat misschien ook wel de reden is dat we het laatste nieuws over dit model helemaal uit Dubai moeten halen, maar je kunt ‘m ook gewoon aan de balie bij je FCA-merken-dealer in de provincie aanvragen en configureren op de officiële website. Deze instant-icoon biedt 100% garantie op het gebied van pure rijbeleving en houdt zelfs de aandacht van de gevorderde bestuurder vast.

In Dubai zien we deze maand op de lokale salon dat het populaire Blu Misano ook op deze (Europese) 4C is toegepast, prachtig gecombineerd met dak in carbon look. Uiteraard kan het een gelegenheidstintje zijn voor de stand waarop ook de Giulietta, Giulia en de Stelvio staan in dezelfde kleur, maar geen Arabier die bij serieuze interesse te horen zal krijgen dat het geen folderoptie is. Wel zal hij geduldig moeten zijn, want deze fijne Alfa wordt momenteel slechts in aantallen van rond de vijf stuks per dag gemaakt, in de fabriek te Modena.

7 gedachten over “Alfa Romeo 4C duikt in Dubai op in oogverblindend Misano blauw

 • 21 november 2017 om 16:10
  Permalink

  Ik ga over een aantal maandjes mijn eerste 4C aanschaffen. Ik zag op Instagram al via de officiele Alfa pagina deze 4C langskomen, dus gelijk even contact gelegd. De dealer belt mij terug zodra die beschikbaar is.
  Toch weet ik niet of ik voor nieuw ga. De prijsverschillen met bijvoorbeeld modellen met 1000 tot 5000km uit Duitsland zijn wel enorm! Toch, een geweldige kleur!

  Beantwoorden
 • 21 november 2017 om 19:38
  Permalink

  Mooi kleurtje.
  Jammer da het in de fabriek in Modena zo rustig is want veel maken ze er niet meer een handje vol 4C’s en ge Grand Tourismo met en zonder dak zullen er ook niet heel veel zijn zag er vandaag 1 reiden in parelmoer wit. Nu maar hopen dat ze daar nog wat speciaaltjes mogen produceren in lage volumes.

  @4C ja dat scheelt natuurlijk aardig op de BPM.

  Beantwoorden
 • 22 november 2017 om 08:55
  Permalink

  Goede keuze 4C! Hoop dat je er nog een kunt bestellen. Volgens een bericht van 22 oktober jl. in het normaal goed geïnformeerde Autovisie, is de productie van de 4C gestopt. Dát zou toch wel héél jammer zijn.

  Beantwoorden
 • 22 november 2017 om 12:59
  Permalink

  @AR
  Nogal. Een 2014 model kost nog maar ongeveer 2800 euro in de BPM. Koop ik een nieuwe in Duitsland betaal ik ongeveer 7500 euro BPM, maar is er ook nog kans dat er BTW bijkomt. Beter is om dan met de splinternieuwe auto eerst paar rondjes door Duitsland te rijden (meer dan 1500km) en dan pas na meer dan een maand met de auto naar de keuring. Dan wordt die volgens mij niet meer gezien als nieuw.

  @Niccolo
  Dat is onjuist. Wel staat de productie op een laag pitje. Dealer verwacht dat deze Misano blauwe uitvoering nog aan het gamma toegevoegd gaat worden.
  Ook zijn er een aantal kleine modificaties voor MY2018. Wel zal er geen Coupe meer voor de Amerikaanse markt meer geproduceerd worden. Zij krijgen alleen nog de spider. Vermoed dat de productie nog wel eventjes doorgaat, maar binnen 2 jaar zal stoppen. Toch zonde, want de auto is overal goed ontvangen. Blijkbaar toch te hardcore voor velen.

  Beantwoorden
 • 23 november 2017 om 09:54
  Permalink

  Kreeg net een reactie van de dealer:
  Misano Blauw is vanaf maart 2018 te bestellen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.