Alfa Romeo 8C Competizione invasie in Toscane

In een zeer tropisch Toscane en een werkelijk heet centrum van Florence, stond de afgelopen maand een uniek aantal van misschien wel de meest hartverwarmende auto van dit moment.

Een zeldzaamheid met een geweldig voorkomen, prachtig geluid en legendarisch logo; De 8c Competizione. Een stuk of twintig bestaande uit coupé’s en Spider’s met kentekenplaten uit heel Europa. De eerste grote ontmoeting van een nu al legendarische Alfa Romeo. Het werd georganiseerd door groot liefhebber en horlogeproducent Giuliano Mazzuoli.

In dit Centenario jaar beleven we het debuut van een meeting die vanaf nu jaarlijks zal worden gehouden. Een waar hoogtepunt van deze ontmoeting vormde het baanrecord (qua aantal) op Mugello. Dat leverde een prachtig niet eerder vertoond schouwspel op. Volgens de aanwezigen was de akoestiek van Mugello fantastisch. De schoonheid van het Toscaanse landschap vormde tijdens de verschillende ritten een prachtig geheel met (een van) de mooiste auto(s) ter wereld. Uiteraard konden de dorstige en hongerige eigenaren zich op z’n tijd ook weer opladen dankzij de geweldige lokale keuken die je overal in de regio tegenkomt.

Mazzuoli ontwierp en produceerde speciaal voor deze gelegenheid 500 unieke horloge’s dat volgens kenners een formidabel kunststukje is. Precies zoals de Alfa Romeo 8C Competizione. Het horloge draagt de naam ‘Contagiri’.

[nggallery id=407]

Een gedachte over “Alfa Romeo 8C Competizione invasie in Toscane

 • 30 juli 2010 om 12:13
  Permalink

  Leuke foto’s van deze indrukwekkende meeting.

  Zag net op de site van Mazzuoli dat het contagiri horloge al een tijdje bestaat.
  Wordt vooral in combinatie met een 8C Competitione getoond maar is eigenlijk geinspireerd op de toerenteller van een GTA.

  Zag ook dat een van de zonen van Mazzuoli Tommaso heet.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.