Alfa Romeo gaat nieuwe 1750 TBI motoren bouwen in Pratola Serra

FMA Pratola Serra

In de FMA fabriek van Pratola Serra in de zuidelijke provincie Avellino, zal FPT nieuwe Alfa Romeo 1750 TBI motoren gaan produceren. Dat is goed nieuws voor wie samen met ons keihard hopen op een betere toekomst voor Alfa Romeo, maar ook voor de meer dan 1600 werknemers van de fabriek in de Campania regio. Daar was bestond tot vorig jaar namelijk nog grote onzekerheid over de toekomst met hevige protesten als gevolg. De FMA-fabriek overigens ooit gebouwd als productielocatie van het ooit zelfstandige Alfa Romeo (je op onze site vanmorgen nog kunnen lezen hoe omstreden de totstandkoming van deze faciliteit was).

Vanaf begin 2013 zullen speciaal voor Alfa Romeo diverse direct ingespoten varianten geproduceerd gaan worden van de 1750 TBI. Het betreft zowel in de lengte als in de breedte geplaatste motoren met een vermogen tot 300 pk. Deze vierpitters zullen uiteindelijk hun bestemming krijgen in de 4C, Giulia, SUV (Kamal) en Duetto Spider. De motoren voldoen aan de strenge toekomstige Euro 6 normering en de Amerikaanse Tier2Bin5 normering.

4C 1750 TBI

Het nieuwe blok bestaat volledig uit aluminium en zal voorzien zijn van de nieuwste technologie zoals de 200 bar directe benzine-injectie, het continue variabele kleptimingsysteem en turbocompressor met zeer hoge efficiëntie. Volgens CEO Harald Wester is de wereldwijde productie van motoren en transmissies een belangrijk onderdeel om het merk Alfa Romeo in de volle breedte terug te laten komen binnen de groep, met als belangrijkste stap een Amerikaanse marktintroductie. Het vormt slechts een van de vele stappen om Alfa Romeo als historisch merk terug te geven waar het zoveel recht op heeft, aldus de CEO tijdens een interview op de IAA.

3 gedachten over “Alfa Romeo gaat nieuwe 1750 TBI motoren bouwen in Pratola Serra

 • 3 oktober 2011 om 17:57
  Permalink

  Mooi nieuws! Hopelijk maken ze de motor ook geschikt voor hybridetoepassingen, met een elektromotor en bijbehorend extra koppel erbij wordt het wellicht nog mooier.

  Beantwoorden
 • 3 oktober 2011 om 19:09
  Permalink

  Heel heel heel goed nieuws!!!

  Kunnen we nu ook de productie verwachten van de Duetto tanta?
  Daar lag dat blok toch in de lengte in?
  Persoonlijk vind ik dat weer een legendarisch model met nog meer italiaanse temperament dan de C8.
  Duetto tanta moet er komen!

  Beantwoorden
 • 4 oktober 2011 om 08:09
  Permalink

  Heb net gelezen dat dit blok in staat is om tot 300pk te leveren! Dat zou betekenen dat het echt een motor is waar alfisten op zitten te wachten. Alfa heeft altijd bekend gestaan voor compacte motoren met een hoog vermogen.

  We hebben dus al een motor, nu nog de modellen die er rond passen…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.