Home » Fiat

Nieuwe Fiat Palio klaar voor Braziliaanse marktintroductie

3 oktober 2011 13:23 4 reacties

Palio2

De Braziliaanse website Noticias Automotivas publiceert vanmorgen een scoop waarop de nieuwe Palio helemaal nakend te zien is, als aantrekkelijke Sporting versie. Onlangs viel uit ander spionagemateriaal al te zien dat de nieuwe B-segment Fiat een zeer goed geproportioneerde auto is dat een breed publiek zal aanspreken. Dit belangrijke model zal Fiat’s marktleidende positie in Brazilië en andere Zuid Amerikaanse markten verder verstevigen. De ‘Novo Palio 2012’ zoals dit model daar wordt genoemd, is na de Uno de tweede geheel in Brazilië ontwikkelde auto van het merk uit Turijn. Een strategische en tot nu toe vruchtbare keus van FGA. De ‘Palio 2’ deelt het zeer solide ‘Small’-platform met andere modellen van FGA zoals de 500 (USA), Ypsilon en de nieuwe Panda (/Uno).

Opnieuw zien we dat Fiat voor en ronder maar niet minder aantrekkelijk design kiest. De nieuwe Palio is tevens opnieuw een blik in de toekomst van wat wij in Europa zullen zien debuteren. De nieuwe Punto zal namelijk dezelfde basis hebben en wordt eind volgend jaar aan ons onthuld om vervolgens begin 2013 geïntroduceerd te worden. Dat het ‘scherpere’ ontwerp van Grande Punto en Bravo geleidelijk vaarwel wordt gezegd zal overigens ook blijken wanneer de opvolger van de Bravo als Crossover in dezelfde periode op de markt zal verschijnen. Dit model zal samen met de 500, Panda en deze Palio (Punto) duidelijk tot dezelfde familie behoren. Alleen de Freemont valt dan nog buiten de boot, wat natuurlijk geen verrassing mag heten.

De nieuwe Fiat Palio mikt vanaf dag één op een jong publiek zoals je op deze foto’s kunt zien. De 16v ‘Sporting’ spreekt tot de verbeelding en wordt hier reeds naar een onbekende locatie gebracht, samen met een nogal gehavend exemplaar op de oplegger van de vrachtwagen. Kortom een curieus geheel zo vlak voor de marktintroductie. Al met al heeft Fiat met de nieuwe Palio weer een zeer sterke speler in handen en kan het haar invloed in de compacte segmenten weer wereldwijd uitbreiden.

‘We bedanken onze lezer Jos voor de signalering’

Palio dashboard

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • Di Segno schrijft:

  Komt het nou door de stand van de camera of zie ik nou een panda-2012-look-alike-front?
  Het wordt allemaal wat ronder, wat zeker niet misstaat.
  Hoe lang duurt het voor dat ie op de markt is?

 • Lusso schrijft:

  Raar dat we hier weer wel die chromen snor op de neus tegenkomen terwijl die op de Punto net is verwijderd. Ik vraag me ook af of ze geen concurrent voor de eigen Uno op de markt hebben gezet.

 • italned schrijft:

  En de punto verkoopt toch ook nog op de brasiliaanse markt..die zit dus net wat hoger in de markt, vind de punto nu zelfs nog mooier!

 • San schrijft:

  Het duizelt je sowieso van alle modellen leverbaar daar, zelfs de oude Uno/Mille nog steeds te koop.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties