Alfa Romeo geeft college in Arese

Een hoop jubilea.

Zestig jaar Autodelta, 110 jaar Giuseppe Busso, 30 jaar sinds de successen van de 155 bij de DTM, 40 jaar sinds de presentatie van een van de beste verkochte Alfa Romeo’s ooit, de 33 en natuurlijk een eeuw Quadrifoglio. Kortom 2023 staat in het teken van veel Alfa Romeo hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van het mooie merk. En dan hebben we 60 jaar Giulia Sprint GT en de lange samenwerking met Zagato nog niet eens genoemd. Alfa Romeo heeft te veel om op te noemen en daarom gaat het merk ons veel vertellen dit jaar. Dat doet het vanuit de Giulia-zaal (foto onder) in het Museo Alfa Romeo in Arese onder de titel ‘Backstage 2023’.

Geen nieuw fenomeen.

Alfa Romeo beveelt deze interessante presentaties gedurende dit kalenderjaar nu extra aan. De gratis in het museum te bezoeken events met sprekers en begeleidend beeldmateriaal bestaan al zo’n beetje sinds de heropening van het enkele jaren geleden grondig verbouwde museum. Uiteraard hoef je er niet per se voor naar Lombardije af te reizen, want via streaming zal dit ook mogelijk zijn. Alfa Romeo zal naar verwachting de presentatie in juni ter gelegenheid van 100 jaar Quadrifoglio (sinds de Targa Florio van 1923) met extra tromgeroffel gaan aankondigen. Wie in de zomervakantie naar Arese gaat kan aanschuiven bij presentaties over Alfa’s vrachtwagens en de minder bekende productiejaren in Brazilië (juli en augustus). In september staat de Montreal in de schijnwerpers. In oktober Zagato en in november de Giulia Sprint GT. In december sluit men af met een interessante geschiedenis over Alfa Romeo tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een gedachte over “Alfa Romeo geeft college in Arese

  • 22 januari 2023 om 11:15
    Permalink

    Erg leuk en informatief, zeker voor ons Alfa-liefhebbers. Wel bijzonder dat over de Arna bijna 1,5 uur te vullen is 😉
    NB Ik zou de kwaliteit van de presentaties verder verbeteren en standaard in het Engels presenteren. De rest opvangen met ondertiteling. Maar erg goed initiatief.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.