Home » Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia ook volgens Amerikanen zeer veilig

3 oktober 2017 21:11

Het doet even zeer om deze prachtige blauwe Alfa Romeo Giulia te zien splijten, maar het was voor een goed doel en met een prima resultaat. In de VS is de sportieve Italiaanse sedan namelijk beoordeeld als Top Safety Pick+, vanwege een maximale score tijdens een test van het IIHS. Het Insurance Institute for Highway Safety is als het ware het NCAP van America. De Alfa voldeed op alle terreinen. Een hoge score in zowel het ‘small overlap front’, ‘moderate overlap front’, ‘roof strength’, ‘head restraints & seat en headlights categorie. De zwaarste test is de frontale ‘small overlap front’ die je hieronder als eerste ziet (en afbeelding boven).

De linkerhoek (25% van de breedte) van de auto wordt dan tegen de punt van een muur (1,5 m hoog) gespleten bij een snelheid van 64 km per uur. De tweede categorie vindt plaats over 40% van de breedte van het voertuig. Het predicaat ‘+’ krijgt Alfa dankzij het feit dat de Giulia aan alle criteria voldoet, goede (adaptieve) verlichting heeft en is uitgerust met een automatisch noodstop remsysteem. IIHS prijsde deze laatste twee aspecten op de Giulia, waardoor de Alfa als excellent wordt gezien op het gebied van veiligheid.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

»

  • AR 159 schrijft:

    En nu weer uitdeuken en voor een vriendelijk prijsje verkopen 🙂

  • AR 159 schrijft:

    Weet iemand wat ze met al die wraken doen? neemaan dat op zijn minst de hele onderdelen ergens worden gebruikt om schade auto’s op te lappen

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorie�n

Alfa Romeo

Volg ons

Advertenties