Home » Alfa Romeo

Nieuwe kleur Verde Visconti op Alfa Romeo Stelvio

6 oktober 2017 19:13 6 reacties

Het chique flessengroen wat we op de per abuis getoonde Stelvio in Genève zagen heet ‘Verde Visconti’ en is gewoon leverbaar vanaf nu. Deze deftige tint heeft een passende statige naam uit de geschiedenis van Milaan. Visconti verwijst naar het adellijke geslacht dat in de middeleeuwen de Lombardijse hoofdstad en het uitgebreide gebied eromheen regeerde. Het wapen van de Viconti’s was -hoe kan het ook anders- de bekende kronkelende slang met Saraceense jongeling in de bek.

Deze mooie overeenkomst met een merk als Alfa Romeo, maakt ook dat Visconti nog weleens de ideale naam van Alfa’s toekomstige E-segment sedan of SUV kan zijn.  Het is al eens gebruikt op een concept van Giugiaro uit 2004. Voor een grote sedan boven de Giulia wordt echter vooral over de naam ‘Alfetta’ gesproken, een verwijzing naar de machtige 158/9 Grand Prix auto van weleer, of een sedan die lange tijd Alfa’s grootste was, totdat de nog majestueuzere de Sei/6 toch nog aantrad.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

6 reacties »

 • Hoekree schrijft:

  Wat een prachtige kleur.

 • marcopas schrijft:

  Heineken groen is niet lelijk…..

 • niccolo schrijft:

  Blijft bijzonder, je grootste Alfa alfaatje noemen.

 • henk schrijft:

  fantastische kleur op een fantastische auto.

 • danielcarrer schrijft:

  Inderdaad een prachtige kleur! Een kennis van mijn ouders heeft vorig jaar een 500X in Verde Toscana gekocht. Was in eerste instantie sceptisch, maar toen ze de auto liet zien vond ik het toch wel erg mooi. Groen is duidelijk bezig met een comeback, want ik zie steeds meer nieuwe auto’s in het groen rondrijden.

 • Rene1964 schrijft:

  Vrouwen zien alles iets meer groen dan mannen, die zien alles meer blauw, kunnen we een goede beurt maken als we met een groene Stelvio thuiskomen bij moeder de vrouw. Ook Nederland moet vergroenen volgens het nieuwe kabinet, daarom allemaal kopen deze groenkleurige Alfa of groene Fiat / Maserati, ha ha!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties