Fiat 500X MY2018 met Apple Car Play, Android Auto en Uconnect 7

De Fiat 500X Urban en 500X Cross krijgen enkele updates zodat ze weer een jaartje meekunnen. De 500X MY2018 is standaard uitgerust met het infotainmentsysteem UconnectTM HD Live met HD touchscreen, dat lekker overzichtelijk is met z’n maar liefst 7″.  Het is nu bovendien uitgerust met Apple Car Play en Android Auto. Apple CarPlay zorgt voor een praktische en efficiënt gebruik van je iPhone aan boord. Dat geldt evenzo voor Android toestellen die dankzij Android Auto, aan te sluiten zijn op het Uconnect HD Live systeem. Nieuw is de kleur Bronzo Donatello (zie afbeelding boven) en het door ons zo geroemde matte Verde Alpi (afbeelding onder), is voortaan op het gehele gamma te krijgen en niet alleen op de S-Design. Het schijnt dat er ook nieuwe metallic kleuren gepresenteerd zullen worden zodra de 500X MY2018 in de showroom arriveert.

De 500X Urban is te krijgen in de uitrustingsniveau’s Pop, Pop Star en Lounge, terwijl de Cross verkrijgbaar is als Cross en City Cross. Nieuwe pakketten zijn vanaf nu tevens ook beschikbaar, om de Fiat 500X zoveel mogelijk aan je persoonlijke smaak aan te kunnen passen.

Het UconnectTM 7″ HD LIVE zorgt voortaan voor nog meer connectiviteit met je smartphone. Bluetooth interface met spraakherkenning, audio streaming, SMS teksten kunnen worden voorgelezen, en er zijn Aux en USB poorten die tevens gebruikt kunnen worden voor de iPod. Verder is er uiteraard bediening aan het stuur, is een achteruitrijcamera optioneel (standaard op Lounge en Cross) en is er het geïntegreerde navigatiesysteem TomTom 3D. De app UconnectTM LIVE kan gratis worden gedownload uit de App Store of Google Play Store op je smartphone. De services van UconnectTM LIVE bieden muziek streaming met Deezer en TuneIn, nieuws via Reuters, en live navigeren met TomTom LIVE maar ook een connectie met sociale media dankzij Facebook Check-In en Twitter. Uiteraard is ook geregistreerd zuinig rijden met eco:Drive en my:Car weer mogelijk.

Apple CarPlay zorgt ervoor dat gemakkelijk gebruik gemaakt kan worden van de opties die bekend zijn van de eigen iPhone. Bellen, muziek luisteren, berichten ontvangen en verzenden, verkeersinformatie, alles zoals je reeds gewend bent via de telefoon. Android Auto zorgt voor het leveren van nuttig informatie in eenvoudig afleesbare schema’s die enkel verschijnen wanneer dit noodzakelijk is. Denk hierbij aan toegang tot Google Maps met stemgestuurde navigatie en live verkeersinformatie, maar ook rijbaanindicatie. Verder is het verbonden met Google Play Music en vele andere muzikale services en is er uiteraard de mogelijkheid om te communiceren en wel op veilige wijze met beide handen aan het stuur. Vanaf dit najaar staat de Fiat 500X MY2018 bij de dealer.

Een gedachte over “Fiat 500X MY2018 met Apple Car Play, Android Auto en Uconnect 7

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.