Alfa Romeo Giulia Q update ook bijna klaar

Het volledige gamma.

Na de normale versies van de Stelvio en Giulia, zien we dat ook de Q een update krijgt voor 2023. Die update is visueel gezien direct te herkennen aan aangepaste lichtunits en een milde aanpassing van de centrale ‘Scudetto’. Uiteraard is er meer. Het lijkt erop dat de modellen flink afgestoft gaan worden voor een laatste fase tot 2026/27. Intern zal digitaal alles up-to-date zijn. Men zegt dat het instrumentarium wellicht volledig digitaal zal zijn voortaan.

Welke aanpassing?

De Q heeft op het oog een aangepaste luchtinlaat en iemand stelt dat de volgende editie ook eventueel als vierwielaangedreven Q4 beschikbaar zal worden. Hoe het ook zij, het moet wel om specifieke aanpassingen gaan, die speciaal voor de Q zijn uitgedacht. Anders zagen we deze foto’s niet. We krijgen de indruk dat Alfa Romeo de grondige update van het gamma niet alleen aangrijpt om de optische aansluiting te zoeken met de Tonale, maar ook om de line-up weer blinkend en vernieuwend te krijgen. Met excellente producten als de Giulia en Stelvio is daar weinig voor nodig natuurlijk. De presentatie van de MY2023 edities zal dit najaar plaatsvinden.

4 gedachten over “Alfa Romeo Giulia Q update ook bijna klaar

 • 24 augustus 2022 om 12:25
  Permalink

  Nog steeds de beste sportsedan die je kunt kopen!

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 24 augustus 2022 om 13:44
  Permalink

  Zeker. Maar daarbij blijft het jammer dat er geen SW variant is gekomen. Op de belangrijkste afzetmarkten als Duitsland en Frankrijk is de SW veel populairder dan een sedan. En ook tweedehands vergroot dat de afzetmarkt.

  Beantwoorden
 • 24 augustus 2022 om 16:30
  Permalink

  Idd top sedan; nu ook een actievere importeur en dealer netwerk, dan gaat het helemaal lukken!

  Beantwoorden
 • 24 augustus 2022 om 23:08
  Permalink

  Worden zeldzame versies. Weinig nieuws. Digitaal dashboard: bah voor Alfa. Veel CO2=hoge prijzen. Ik verwacht absoluut geen echte opleving. Het wordt stil bij Alfa, ook bij de Tonale-lijn. Die laatste ziet er in het echt ook niet uit. Te smal, hoog op de wielen. Raar.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.