Alfa Romeo Giulia wint ‘EuroCarBody 2016’ award

eurocarbody

De Alfa Romeo Giulia is met een mooie lijst van erkenningen voor de verschillende aspecten van de Italiaanse premiumsedan bezig. Uiteraard was er al de maximale score van vijf sterren bij het EuroNCAP en vervolgens won het ook nog een design award van het Duitse Auto Motor und Sport. In Italië kreeg de Giulia deze week nog van de pers de erkenning ‘Auto Europa 2017’ en vandaag kunnen we melden dat de internationale erkenning ‘EuroCarBody 2016’ op naam van de Alfa Romeo komt. Het betreft een prestigieuze erkenning voor de wijze waarop het chassis is opgebouwd. De award wordt toegewezen door ‘Automotive Circle International’ en vond deze week voor de achttiende keer plaats in Bad Nauheim nabij Frankfurt.

eurocarbody3

Het is een gelegenheid waarbij een kijkje in elkaars keuken wordt gegund. De meest innovatieve oplossingen worden nader toegelicht door aanwezige experts van de fabrikanten. Zo ook die van FCA/Alfa Romeo. De onafhankelijke jury beoordeelde vervolgens het product op basis van 20 criteria verdeeld over 5 gebieden. Te weten ontwikkeling en toepassing van innovatieve materialen, innovatieve oplossingen te bevordering van de ontwikkeling en uitvoering, innovatieve concepten die toegepast worden in het industriële proces, relevante waarden voor de consument zoals, veiligheid, ergonomie, geluidscomfort en kwaliteit en tot slot de volledigheid van de presentatie van de technische en technologische inhoud. Met 39,46 punten op een totaal van 50, heeft de Giulia modellen als de Volvo V90, Bentley Betayga, Aston Martin DB11, Landrover Discovery, Skoda Kodiaq en Peugeot 3008 achter zich gehouden.

eurocarbody2

Het betreft voor Alfa Romeo een officiële erkenning en waardering voor de wijze waarop men een hoogwaardig product heeft willen ontwikkelen, dat bovendien naadloos aansluit op de merkwaarden en de Italiaanse benadering van het concept ‘premium auto’ in het algemeen. Deze ontwikkeling en samenstelling van hoogwaardige materialen geven Alfa Romeo opnieuw dat unieke aspect, dat in het verleden al merkeigen was en dat vandaag ondanks een hoge lat binnen het segment, toch opnieuw is gerealiseerd. Kortom, de titel ‘EuroCarBody 2016’ is een bevestiging van het feit dat FCA met Alfa Romeo in staat is, om een lange traditie van Italiaanse klasse op het gebied van techniek en design, een succesvol vervolg te geven.

3 gedachten over “Alfa Romeo Giulia wint ‘EuroCarBody 2016’ award

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.