Alfa Romeo ‘Giulietta XL’ gespot in Amerika

Een bijzondere gewaarwording, zo’n Alfa testmodel dat gespot is in de VS. Het is duidelijk dat de bouwers van het merk zich in de toekomst misschien wel meer tot dat continent zullen wenden, dan waar je het eigenlijk zou verwachten. Volgens de Amerikaanse site Car of the future gaat het om een iets langer model dan de normale Giulietta, waardoor we concluderen mogen dat het om een eerste testmodel gaat op het Compact Wide platform. De wielbasis oogt wat ons betreft inderdaad een tikkie langer en de B stijl lijkt bovendien iets breder. Deze Alfa lijkt nu de lengte van een Lancia Delta te hebben. Volgens de Amerikanen gaat het om een test ‘mule’ van de toekomstige middensegment sedan van Dodge. Deze Amerikaanse auto zal evenals de Giulia in 2012 debuteren en enkel de techniek delen met de tegenhanger van Alfa Romeo. Wie weet heeft dit testexemplaar daarom ook gewoon met het Milanese merk te maken. Hoe dan ook en wat dan ook, er is eindelijk zichtbaar werk in uitvoering.

6 gedachten over “Alfa Romeo ‘Giulietta XL’ gespot in Amerika

 • 28 februari 2011 om 18:25
  Permalink

  Aan de stand van de vooras te zien is het duidelijk een dwars geplaatste motor. Voorwiel aandrijving dus… Plakken ze hier straks een Dodge merkje op?

  Beantwoorden
 • 28 februari 2011 om 18:40
  Permalink

  Nee Dodge krijgt een totaal eigen ontwerp omdat AR de Amerikaanse markt zal betreden. Ik verwacht dat Dodge meer de economische tegenhanger zal zijn van AR zoals Fiat bij ons. Fiat zal in de VS nl. maar tot C segment gaan en in de VS kleine auto’s blijven presenteren.

  Beantwoorden
 • 28 februari 2011 om 21:39
  Permalink

  Een A3 sportback tegenhanger zou ook geen kwaad kunnen voor Europa :). en bied voor de Amerikaan net dat beetje extra wat daar wel wenselijk is.

  Beantwoorden
 • 28 februari 2011 om 21:42
  Permalink

  Vind dat toch altijd bijzonder om te zien zo’n Mule….
  Vooral 3/4 van achteren is goed te zien dat het een langere wielbasis betreft.

  Beantwoorden
 • 1 maart 2011 om 08:46
  Permalink

  AR159

  De a3 sportback is niks uitzonderlijks kwa ruimte hoor, een seat leon heeft net zo veel liters. Het ding mag er dan als een station uitzien (wat mij betreft is het een best geslaagd ontwerp), maar het is gewoon een 5 deurs hatchback

  Beantwoorden
 • 1 maart 2011 om 10:50
  Permalink

  @ Vitorio

  Klopt, heb er ook nog eventjes een moment bij stilgestaan toen ik op zoek was in dat segment. Het is gewoon een 5-deurs met dezelfde dakrails als alle avant’s van Audi. Uiteindelijk een nette 147 gekocht, veel leuker.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.