Alfa Romeo komt met GT op basis van volgende Giulia

Meer bereikbare sportwagen. 

Jean Philippe Imparato schijnt tijdens de presentatie van de 33 Stradale bevestigd te hebben dat Alfa Romeo ook weer zal beschikken over een heuse GT. Een rijke traditie binnen het merk, dat stagneerde na het verdwijnen van de Brera. Imparato noemde in dit kader het jaar 2028. Tot die tijd zal er gewerkt worden aan het meer reguliere gamma. Na de kleine Crossover volgend jaar (Imparato vertelde ons afgelopen voorjaar persoonlijk dat hij ‘Junior’ een goede naam vindt.) volgt een offensief in het D-segment. Dit gamma zal volledig elektrisch zijn en start met de opvolger van de Giulia. De GT(V) die we over minder dan 4 jaar gaan zien, zal de geschiedenis eren en zeer herkenbare stijlelementen hebben. Imparato noemt deze GT waar al vaker over gesproken is, omdat hij beseft dat de 33 Stradale qua realiteit voor velen niet verder reikt dan een mooie wallpaper op je bureaublad.

3 gedachten over “Alfa Romeo komt met GT op basis van volgende Giulia

 • 8 september 2023 om 10:42
  Permalink

  Dan misschien ook een Station? Hoe fijn mijn Stelvio ook is. Is denk een grotere markt voor dan een GT(V)….?

  Beantwoorden
  • 10 september 2023 om 07:08
   Permalink

   Inderdaad de station. Zogenaamd wil geen Alfisti die hebben. BMW-M3 rijders wel, zoals nu blijkt uit de torenhoge verkoop van de M3 Touring.
   Dus wel een Giulia Sportswagon (=station beste 30-minners), eventueel met Crosswagon -zie 156- details. Iets hoger, 4WD (2 elektromotoren) en wat extra kunststof plus trekhaak. Ongetwijfeld een succes: qua techniek, vorm en verbruik (stroomlijn).

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.