Alfa Romeo met 33 Stradale in Brussel

Opmaat naar presentatie.

Alfa Romeo neemt de moeite om op haar stand in Brussel de uiterst kostbare en zeldzame 33 Stradale te tonen. De Belgische salon opent vanaf morgen de deuren en is tot 22 januari te bezoeken. De iconische middenmotor Alfa van dik 10 miljoen staat er niet voor niets. Het is een aanloop naar de presentatie van de herinterpretatie waar Stellantis de afgelopen tijd in het geheim aan heeft gewerkt. Er is een gerucht trouwens dat onder FCA dit concept al op Centro Stile werd uitgewerkt. Sindsdien klinkt al door dat de nieuwkomer met dezelfde basis als de Maserati MC20, 6C zal gaan heten. Momenteel is dat nog steeds het meest voor de hand liggend, behalve als het een volledig elektrische creatie betreft. De 33 Stradale vormde in de recente geschiedenis al vaker de inspiratie voor gelimiteerde ‘halo’ Alfa’s. Van de nooit geproduceerde Diva uit 2006 tot de 8C Competizione en 4C coupĂ©.

Super exclusief.

Men zegt dat het nieuwe model, dat niet voor niets in het jaar van een eeuw Quadrifoglio gepresenteerd wordt, uiterst gelimiteerd en al even exclusief zal zijn als het oermodel uit 1967. De 33 Stradale van Scaglione met V8 kostte in 1967 9.750.000 lire. De presentatie van het nieuwe model zal dit voorjaar plaatsvinden. Sommigen spreken over een prijskaartje van een half miljoen.

4 gedachten over “Alfa Romeo met 33 Stradale in Brussel

 • 14 januari 2023 om 19:05
  Permalink

  Grootste nieuws is toch wel dat de Jeep Avenger Auto van het Jaar is geworden. Dat geeft aan dat de basis prima is. Laat er maar snel sportiever en praktischer varianten van komen onder de naam Alfa Romeo en Fiat!

  Beantwoorden
 • 15 januari 2023 om 05:44
  Permalink

  Alfa Brera Concept was weergaloos mooi. Vernieuwing en klassieke tijdloosheid. Hopelijk wordt het die richting op.

  Iedereen was in 2005 teleurgesteld in de Brera in productiekostuum, hoewel dat model nu sterk wordt gewaardeerd. Er is toch genoeg DNA uit het concept (gebaseerd op de Maserati GT) overgenomen. Maar het concept was perfect.

  Dus hopen op een heel fraai concept dat makkelijk het Alfa-DNA aanvult. En goed te vertalen is naar het massaproductie-stadium.

  Beantwoorden
  • 15 januari 2023 om 22:03
   Permalink

   massaproductie voor dit toekomstig model? zo goed als onmogelijk lijkt me

   Beantwoorden
   • 16 januari 2023 om 05:40
    Permalink

    Ik bedoel niet het volledige model (tenzij..), maar delen ervan. Zoals ooit de Brera Concept ook de neus van de 159 heeft aangedragen.

    Bovendien heeft Alfa niets aan luchtfietserij. Een beleid met weinig modellen voor de massa en enkele iconen (4C, 8C, eigenlijk ook de Giulia GTAm) helpt niet. Duizendmaal liever een breed portfolio bij Alfa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.