Alfa Romeo ook van start in Canada

alfa canada

Een persoonlijk historisch moment voor de grotendeels in Canada opgegroeide Sergio Marchionne moet het geweest zijn, de start van de verkoop van Alfa Romeo in Oakville. Een van de weinige (Maserati-) dealers die in het Noord-Amerikaanse land de eer krijgen om Alfa Romeo te mogen verkopen. Samen met de VS wil FCA in deze landen tegen 2018 zo’n 150.000 Alfa’s op jaarbasis verkopen. De 4C CoupĆ© en de 4C Spider vormen het inspirerende startschot en al snel volgen een D-segment sedan en een SUV op het nieuwe achterwielaangedreven ‘Giorgio’ platform.

alfa canada2

De dealer in Ontario, niet ver van Toronto mocht niemand minder dan Sergio Marchionne zelf op de borrel ontvangen. In en rond Toronto wonen veel mensen van Italiaanse afkomst. Zo ook de directeur van ‘Maserati Alfa Romeo of Oakville, Remo Ferri (foto boven). Met de komst van de ‘Giulia’ straks, de SUV en dat wat later volgt, plus de SUV van Maserati, de Alfieri en de opvolger van de GranTurismo, kan de dealer in Canada uitzien naar veel nieuwe luxe Italiaanse auto’s. Dit verkooppunt wordt dus het toonbeeld van hoe FCA de komende jaren van plan is, premium producten met het label ‘Made in Italy’ mondiaal te exporteren.

alfa canada3

2 gedachten over “Alfa Romeo ook van start in Canada

 • 19 mei 2015 om 19:16
  Permalink

  Wel apart dat ze in Canada nu met de 4C gaan komen. Ik meen me te herinneren dat hier een tijdje terug stond dat ze in de VS de orderboeken hadden gesloten omdat ze niet kunnen leveren wacht lijsten die de 2 jaar passeren. Lijkt me dat ze dan voor Canada met het zelfde probleem zitten. Wellicht moeten ze Mito en Giulietta daar ook maar gaan leveren dan kan de pijp in ItaliĆ« weer roken waar ze deze maken want het is daar vooralsnog erg rustig helemaal in Mirafiori met een handje vol Mito’s

  Beantwoorden
 • 20 mei 2015 om 09:27
  Permalink

  Elk land krijgt een bepaald aantal toegewezen, die van VS zit vol. Voor Canada is ook productiecapaciteit gereserveerd, zal ook snel vollopen. Productie is en blijft onvoldoende om op korte termijn aan de vraag te voldoen. Maar dat wist men… De Giulietta en Mito zijn ontworpen voor de Europese markt, die kun je niet zo op de boot zetten. Gaat dus ook niet gebeuren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.