Home » Alfa Romeo

Alfa Romeo plant nieuwe ‘6C’ in 2014 samen met Dodge

9 januari 2012 16:50 5 reacties

Alfa 6C

Alfa Romeo werkt aan een nieuwe Spider en coupé die mogelijk 6C gaat heten en tussen de 8C en de 4C in zal komen te staan. De auto krijgt een in de lengte geplaatste zes cilinder motor met achterwielaandrijving en zal een hoop techniek delen met een nieuwe Dodge. Dankzij de nodige nieuwe informatie die vandaag uit Detroit komt binnensijpelen, aangaande toekomstige Amerikaanse modellen van de Fiat-Chrysler groep, krijgen we indirect wat extra feiten die te maken hebben met de merken die ons meer interesseren en hun oorsprong uiteraard in Italië hebben liggen.

challenger

Dodge gaat in dezelfde periode vanaf 2014 een opvolger introduceren van de Challenger. Dat retro-model (foto boven) is behoorlijk groot en deelt nu zijn platform met de Charger en de Chrysler 300/Lancia Thema (LY-platform). De opvolger zal wat korter worden dan de Challenger en zal daarom naar alle waarschijnlijkheid Barracuda gaan heten, zoals de gelijknamige Plymouth (een verdwenen merk van de Chrysler-groep) uit midden jaren ’70. De firma uit Detroit bouwde toen ook al de grotere Charger (drie coupé’s die optisch nagenoeg gelijk waren) die velen nog kennen van de tv-serie ‘Dukes of Hazzard’. De nieuwe Dodge Challenger komt uit in het jaar dat Ford de vijftigste verjaardag van de Mustang viert en vormt dus een zeer belangrijk model om de eeuwige concurrentie aan te  kunnen  blijven gaan met dit andere icoon, evenals de Chevrolet Camaro van GM.

Motorisch zal er veel gebruik worden gemaakt van nieuwe ontwikkelingen die mede dankzij FPT en Ferrari tot stand zullen komen de komende tijd. Nieuwe V6 en V8 motoren, waarvan de eerste met MultiAir turbo-techniek, liggen dan binnen de mogelijkheden. Alfa Romeo kan dankzij de ontwikkelingen voor merken als Dodge en Maserati meeprofiteren van wat er platform-technisch en motorisch beschikbaar zal worden. Intussen zijn er ook geruchten dat de opvolger van de Dodge Viper een Italiaans broertje zal krijgen als opvolger van de 8C Competizione.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • hape schrijft:

  Goedemorgen dat is nog eens nieuws !! Als dit allemaal gerealiseerd wordt dan kennen we Alfa over een paar jaar niet meer terug!

 • Lusso schrijft:

  Zeer goed nieuws, maar ik wil het eerst zien… Er is al zoveel beloofd en Fiat verandert elke twee minuten van plan.

  Op die Spider zit ik al een eeuwigheid te wachten.

 • LaTiNo147 schrijft:

  Hartstikke leuk hoor, maar het zou handiger zijn als ze betaalbare auto’s maken voor de normale mensen, daar zijn er nl veel meer van…

 • Lancia4Ever schrijft:

  Voor die ‘normale’ mensen (die alleen in Europa leven trouwens) is er straks een derdehands MiTo en Giulietta van een paar jaar oud. AR moet premium (uche) zijn en dus qua prijs meer tegen de duurdere Duitse merken aanhangen en niet een VW-concurrent worden met leuk grilletje, daar heb je nl niets aan. Die tijd is voorbij wat mij betreft.

 • Il Quadrifoglio schrijft:

  Zou wel gaaf zijn om een 4-6 en 8C in de showroom te zien staan. :mrgreen:

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, , , , ,

Volg ons

Advertenties