Home » Alfa Romeo , Overige

Alfa Romeo staat centraal op Pebble Beach 2010

30 juli 2010 14:11 2 reacties

Het goede nieuws is dat na Mille Miglia en Goodwood Alfa Romeo voor de zoveelste maal dit jaar centraal zal staan op een belangrijk internationaal podium voor de automobiel.

Pebble Beach zal dit jaar namelijk extra aandacht schenken aan het Milanese merk. Maar jammer genoeg zal er op het prestigieuze evenement in Californië geen nieuw concept van een Alfa Romeo te zien zijn zoals een eerder gerucht dat wel beweerde. Maar sinds de Duettottanta van Pininfarina leek het ons al sterk dat juist op dat evenement nog iets naar buiten zou komen. Sommigen gokten nog op een creatie van Giugiaro, maar iedereen weet intussen dat dit ontwerphuis andere ambities heeft inmiddels.

Ongeveer 200 Alfa Romeo verzamelaars zullen op dit evenement afkomen met hele diverse bijzondere exemplaren van het huis uit Portello. Uit Arese komen bovendien ook nog eens een aantal bijzonder historische modellen over naar de VS. Zeven auto’s in de vorm van de 24 HP uit 1910. De RL Targa Florio uit 1923. De Tipo A die in 1931 de Coppa Acerbo won (op dit model was de Quadrifoglio Verde voor het eerst zichtbaar). De bijzondere Tipo B, beter bekend als P3 met aerodynamische carrosserie (deze zette een snelheidsrecord neer in 1934 met een gemiddelde van 206 km per uur). De Disco Volante Spider uit 1952. De 158 ‘Alfetta’ eerste winnaar van de F1 precies 60 jaar geleden. En de 8C 2900 B Lungo uit 1938 van Touring, de laatste Alfa Romeo die de Mille Miglia won in 1947.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • Bert schrijft:

    Ben een tijdje geleden op pebble beach geweest….
    alleen stonden er geen mooie auto’s helaas, die moest ik er bij verzinnen…
    Lijkt me zo gaaf om dat een keer te zien, als het goed is komt ook die Rolls coachbuild dit jaar 🙂

  • Il Quadrifoglio schrijft:

    Geweldig die oude foto’s. Wat een merk en wat een tijd. Prachtig!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Overige

Volg ons

Advertenties