Alfa Romeo Stelvio en Giulia in nieuwe ‘Estrema’ versie

Estrema is Veloce met Q look.

Op een autotransportvrachtwagen nabij Cassino is niet alleen de Maserati Grecale gezien en de facelift van de Stelvio, maar ook een compleet nieuwe versie voor het huidige gamma. Op de flank van een Giulia en Stelvio is de nieuwe aanduiding ‘Estrema’ gespot. Volgens inlichtingen van een dealer uit de VS als commentaar op deze kleine scoop, is de komst van de nieuwe variant inderdaad bekend. We kunnen daarom zelfs melden wat het bijbehorende pakket in zal houden. In het kort komt het erop neer dat het om een Veloce gaat met esthetische details van een Q, waardoor de auto met 280 pk dus extremer oogt.

Carbon details.

Carbon-fiber vindt nu dus z’n weg naar de 280 pk 2.0 turbo. Het betreft dan de spiegelkappen, het ‘V’ vormige element in de Scudetto, maar ook in de portierpanelen, de middenconsole en het dashboard. Verder zien we antracietkleurige badges, zwarte remklauwen, rood stiksel op stoelen, armsteun en knop van de pook. De Giulia Estrema is te krijgen met donkere 19 inch Classico velgen en de Stelvio Estrema met dito 21 inch Turismo velgen. De Estrema editie heeft elektrisch verstelbare sportstoelen met een combinatie van Alcantara en leer. De Stelvio en Giulia Estrema zijn uitgerust met 14 Speakers Harman Kardon┬« Premium Audio. De Estrema zal leverbaar worden in Europa en de VS vanaf dit voorjaar. Voor de duidelijkheid de facelift (Stelvio) met koplampen in Tonale stijl staat hier los van en debuteert pas eind dit jaar. We denken overigens dat de Estrema tevens een milde hybride is.

2 gedachten over “Alfa Romeo Stelvio en Giulia in nieuwe ‘Estrema’ versie

  • 16 maart 2022 om 20:38
    Permalink

    Wat is hier compleet nieuw aan? Dit is toch gewoon hetzelfde als de Veloce Ti versie? Die nu blijkbaar Estrema genoemd wordt…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.