Alfa Romeo Tonale gekozen als beste design

Jammer genoeg is de Alfa Romeo Tonale nog altijd geen realiteit, want hij valt volop in de smaak. Het kunststukje van FCA’s Centro Stile, is namelijk door het publiek van Auto Express gekozen tot mooiste design.

De Tonale, hier te zien op Goodwood, krijgt dus vele handen op elkaar en dat is een hele prestatie als je nagaat hoeveel compacte Crossover’s / SUV’s reeds op de markt zijn gepresenteerd. Alfa Romeo haalt z’n inspiratie dan ook uit een rijke geschiedenis en heeft dit op perfecte wijze in een hedendaags concept gegoten.

Scott Kruger heeft als designchef ook aangegeven dat precies dat het doel was; Een moderne functionele Plug-in hybride creƫren, met de stilistische saus die we kennen van legendarische Alfa Romeo ontwerpen uit het verleden. Dat de Alfa Tonale nu al in de prijzen valt, is volgens Kruger het bewijs dat zijn team geslaagd is in deze belangrijke missie. Het model blijkt van groot belang voor het merk uit Milaan. De introductie kan dan ook niet snel genoeg een feit zijn.

7 gedachten over “Alfa Romeo Tonale gekozen als beste design

 • 15 juli 2019 om 21:27
  Permalink

  Zo jammer dat het dan nu weel stil is rondom de Tonale. Behalve dan dat de concept nu zijn tournee maakt. Ze hebben nu het momentum, ding zou gewoon met een half jaar na onthulling van concept als productiemodel in de showroom moeten staan. Wanneer (als) die nu komt is het nieuwtje er al weer van af.

  Beantwoorden
 • 17 juli 2019 om 12:07
  Permalink

  Bij de 4C was dat heel anders; die stond er ineens, productieklaar en best onverwacht. Ze kunnen het dus wel.

  Beantwoorden
 • 17 juli 2019 om 13:09
  Permalink

  De 4C werd 2011 aangekondigd en ging 2013 in produktie @ Marco Pas.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.